Közélet

Napi összefoglaló: majdnem 200 új fertőzött, vakcináknak ellenálló variánsra figyelmeztetnek

Reményekkel teli hét indult meg Szegeden, ehhez képest majdnem 200 új fertőzöttet regisztráltak országosan a hétvége alatt. Mindeközben a szakértők olyan variánsra figyelmeztetnek, amely ellenáll a vakcináknak, míg Duda Ernő a szeptemberi iskolakezdéstől tart. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

HÉTVÉGI, ÖSSZESÍTETT COVID-ADATOK

Három beteg meghalt, és újabb 188 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 677 606 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 500 193-an már a második adag vakcinát is megkapták.

VAKCINÁNAK ELLENÁLLÓ VARIÁNSRA FIGYELMEZTETNEK

Szakértők arra figyelmeztették az Egyesült Királyság kormányát, hogy bármikor megjelenhet egy olyan koronavírus-variáns, amely ellenállhat a jelenleg forgalomban lévő vakcináknak, egy ilyen pedig akár egy évvel is visszavetheti a járvány elleni küzdelmet.

DUDA ERNŐ SZERINT A SULIKEZDÉSKOR JÖHET A BAJ

„Ez a vírus eddig már annyi meglepetést okozott, hogy nem lehet tudni, miképp alakul a jövő, mi lesz itt az iskolakezdéskor. Az a helyzet, hogy ez egy exponenciális görbe, 1-2 hét alatt kialakulhat a katasztrófahelyzet, de reméljük, hogy ez nem történik meg”– mondta a Pénzcentrumnak Duda Ernő, szegedi virológus.

NEM FOGADUNK BE KORLÁTOZÁS NÉLKÜL MENEKÜLTEKET

Nem fogad be korlátozás nélkül afgán menekülteket a magyar kormány, viszont vizsgálja a lehetőségét annak, hogy a magyar csapatokat segítő fordítóknak segítsenek – mondta el Magyar Levente államtitkár.

SANGHAJI-BAN IS TAROLT AZ SZTE

A Szegedi Tudományegyetem már egy évtizede szerepel a sanghaji Academic Ranking of World Universities ranglista élén. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a 601-700. helyre rangsorolták a szegedi intézményt. Ezzel az eredménnyel az SZTE Magyarországon holtversenyben az első.

AKCIÓBA LENDÜLTEK A KÉTFARKÚ KUTYÁK SZEGEDEN

Buszmegállót “otthonosítottak” a Kétfarkú Kutyák az ELI közelében, akik szombaton Szegeden tartottak Városfelújító Programot. A megálló kívül-belül nagyon vagány lett, de ez még nem minden, a Mars téren járdát is pingáltak a négylábúak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb