Szegedi Arcok

Ötven gyümölcsfát adományozott az ÁGOTA Alapítvány kis védenceinek a Szegedi Borfesztivál egyik alapítója

Március végén ötven gyümölcsfát adományozott Puskás László, a megyei VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) társelnöke, a Szegedi Borfesztivál egyik alapítója, a szegedi rendezvény- és gasztrovilág ikonikus alakja az ÁGOTA Alapítvány részére. A nagylelkű kezdeményezésről Puskás László mesélt nekünk.

Mint mondta, az ötlet már tavaly megfogalmazódott benne, amikor novemberben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Csongrád- Csanád megyei Szervezete átadta a 2021-es év megyei Príma -díjait, többek között Kothencz Jánosnak, az ÁGOTA Alapítvány alapítójának.

ALMA, KÖRTE, MEGGY, CSERESZNYE ÉS SZILVAFA KERÜLT KIÜLTETÉSRE

Puskás László, mikor megtudta, hogy az alapítvány egy új területtel rendelkezik, elhatározta, hogy meglepné őket ötven darab gyümölcsfával, mert szeretné, ha a gyerekeket pár év múlva gyümölcsfák vennék körbe. A fák beszerzésére és elültetésére március végén kerülhetett sor, pontosan 10-10 alma, körte, meggy, cseresznye és szilvafával gazdagodott az ÁGOTA Alapítvány keceli területe, ahol majd sok-sok gyermek fog a nyarak folyamán táborozni.

PUSKÁS LÁSZLÓ GYERMEKKORUNK SZÉP ÉLMÉNYEIT SZERETNÉ ÁTADNI A GYEREKEKNEK

“Örülünk, ha tudunk segíteni az ÁGOTA Alapítványnak, mert emberfeletti, amit ők a gyerekekért tesznek” – mondta el Puskás László, aki abba is beavatott, fiatalkorunk boldog perceit szeretné megadni a gyerekeknek, hogy a későbbiekben a friss gyümölcsök elfogyasztása mellett hintázhassanak a fákon, dobálhassák egymást cseresznyemaggal, vagyis csodálatos élményeket gyűjthessenek a gyümölcsfák hűsítő árnyékában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb