Szegedi Arcok

Tolvajok garázdálkodnak a Maty-éri Evezőspálya közelében található bunkernél – exkluzív interjú a terület tulajdonosával

“Nem szeretnék mást, csak csendet és nyugalmat” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Forrai Zoltán kajakedző, gyógy- és sportmasszőr, a Maty-éri Evezőspálya közelében található terület tulajdonosa, aki elmesélte számunkra, hogy sorozatosan lopások érik a saját földjén, ahová a rajta fekvő hidegháborús bunkerek vonzhatják az embereket, melyekről korábban már mi is beszámoltunk cikkeinkben.

A FŐÚT MELLETT HÚZÓDIK A BUNKER, AMELY MAGÁNTERÜLETEN FEKSZIK

A Maty-éri Evezőspálya közelében található bunkert már az E5-ös úton haladva könnyű kiszúrni. Egy, a főút melletti részen húzódik egy dombos rész, melyet többnyire elszáradt fű és gaz borított. Ha közelebbről megnézzük, a domb alatt helyezkedik el a bunker, amelynek belső terébe az építmény falakkal védett, de még fedetlen „folyosóján” keresztül juthatunk be. Belül két helyiség helyezkedik el a félhomályban, csak a kis lőrésen jut be némi fény a kis belterű létesítménybe. Fontos tudni, a bunker magánterületen helyezkedik el, ezért látogatása nem engedélyezett.

A MAI NAPIG EDZENEK EZEN A TERÜLETEN A SPORTOLÓK

Forrai Zoltán 1993-ban vásárolta meg a területet, amelyet akkor kapott, amikor két lánya versenyszerűen kajakozott. Az egykor kajakedzőként és sportmasszőrként dolgozó tulajdonos területén a mai napig edzések folynak, erősítő gyakorlatokat, valamint a Papp László, háromszoros olimpia bajnok ökölvívó által kifejlesztett edzésmódszer alapján favágást végeznek itt a sportolók.

TÖBB, NAGYÉRTÉKŰ FELSZERELÉST IS ELTULAJDONÍTOTTAK A TERÜLETRŐL

Az évek során több lopás is történt itt, eltulajdonították a bunkerben tárolt kajakokat, amelyek mai ára 300 ezer forint körül mozog, lapátokat, amelyek darabja 50 ezer forint, és egyéb felszereléseket, sőt, elbontották magát a mólót is, amely csak önmagában 500 ezer forintot ér. A veszteségek sora itt még nem ér véget: ismeretlenek lelőtték Forrai Zoltán kutyáját is, akit a bunker bejáratánál talált meg, de akkor sajnos már nem lehetett rajta segíteni. Legutóbb pedig a tolvajok megbontották a területen elhelyezkedő bunker tetejének felső rétegét is. Ezért a tulajdonos nem kér mást, csak azt az emberektől, hogy tartsák tiszteletben a magánterületét, ne háborgassák a bunkert és a környékét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb