Szegedi Arcok

Jótékonysági sétát szerveznek a Szegedi Gyermekklinika részére azért, hogy segítsenek beszerezni a 2 milliós speciális műszer-mosogatógépet

Öt nappal ezelőtt írta meg szívszorító történetét a Szegedi Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztálya, mely szerint hatalmas szükségük lenne egy speciális műszer-mosogatógépre. A segélykiáltást most a szegedi Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület is meghallotta, így jótékonysági sétát szerveznek szombatra, hogy összegyűljön a mosogatógép megvásárlásához szükséges 2 millió forint a gyermeksebészet részére.

Majdnem egy hete már annak, hogy segítséget kért a Szegedi Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztálya. Akkor azt írták, hogy évente közel 2000 műtétet végeznek az intézményben, melyek során rengeteg speciális műszert használnak, melyek korszerű tisztítása egy műszer-mosogatógépben kellene, hogy megtörténjen. Mivel évek óta hiába szeretnének egy ilyen gépet a klinikán, ennek hiányában még mindig kézi eszközökkel történik ez a munka.

A CÉL: 2 MILLIÓ FORINT ÖSSZEGYŰJTÉSE

Mint kiderült, az osztály alapítványa egy felújított, használt gépet szeretne vásárolni a gyermeksebészeti osztály számára, hogy segítse az ott folyó magas színvonalú munkát, és ez a gép segítségével, a megfelelő tisztítással meg tudják óvni a sokszor milliós értékű műszereket. Az eszköz ára 2 millió forint, és minden segítség jól jön az alapítvány számára, így a szegedi Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület is jótékonysági sétát szervez az újszegedi Ligetben. A Facebookon azt írják, hogy az eseményt április 23-án szervezik meg reggel 10 órakor, a cél pedig az, hogy az itt összegyűlt adományokból az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sebészete számára beszerezzék a műtéti eszközök fertőtlenítésére szolgáló gépet.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: site here
'Fel a tetejéhez' gomb