Közélet

A nap fotója: Botka László a szegedi Fidesszel sütögette a pecsenyéjét (frissítve)

Rendben, tudjuk, egy kicsit áthallásos volt a címadás, de nem bírtuk ki, na, nagyon adta magát. Történelmi fotó jött velünk szembe a Facebook-on, amelyen az látszik, amint Botka László és ellenzékének két közismert karaktere, Chovanecz Kata és Német Ferenc szívélyesen üdvözlik egymást egy bogrács mellett, az újszegedi Erzsébet Ligetben.

Ilyet sem láttunk még:

  • Egy mosolygós Botka László és társasága (köztük a Felesége és a szervező városi cég ügyvezetője),
  • velük szemben a szegedi Fidesz ismert arcai,
  • egy rotyogó bogrács,
  • napsütés,
  • sok mosoly,
  • és persze majális, ahol ugye, jók a p(r)ogramok.

Ahogy Gino barátunk mondaná, ez itt a szeretet ünnepe, egy mindenkiért, mindenki egyért.

Végre egységben Szeged, kívánjuk, hogy a fotóról sugárzó derűből a pénteken esedékes közgyűlésre is maradjon egy szép nagy adaggal. Hogy konkrétan mi hangzott el a mosolygós találkozón, még nem tudjuk, de holnap rákérdezünk mindkét félnél (este fél 11-kor már nem volt hozzá pofánk, nem úgy neveltek bennünket).

FRISSÍTVE: SZIGORÚAN BIZALMAS MEGBESZÉLÉST FOLYTATTAK A BALOS ÉS JOBBOS SZEGEDI POLITIKUSOK

Szigorúan bizalmas, ami a találkozón történt – mondta nevetve megkeresésünkre Német Ferenc (Fidesz-KDNP), aki hétfőn annyit árult el, hogy Botka Lászlóval a bográcsban rotyogó kameruni birka receptjéről diskuráltak, ennek részletei azonban már-már államtitok kategóriába tartoznak. A képviselő egyébként arról számolt be, hogy hatalmas pörgés volt a pártok sátrainál, ők például két birkát és egy disznót főztek meg pörköltnek, a finomságoknak nagy volt a sikere, gyakorlatilag délután 5-ig meg sem álltak, annyian mentek oda hozzájuk.

További cikkeink a Szegedi Majálisról (a harmadikban még egy ringlispíl tövében lebonyolított bunyót is sikerült lencsevégre kapnunk):

Fotók: Zombori József

Borítókép forrása: Chovanecz Kata, Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb