KözéletSmart Szeged

Srácok, hová lett a fű? Így néz ki a gyep a Stefánián, amelynek megvalósítására 34 milliós extra büdzsét kértek

Nem lennénk meglepve, ha Botka László szobájánál az áthúzott fagyi, kutya és görkori piktogramok mellé lassan egy áthúzott Chovanecz Kata fotó is kikerülne, a szóban forgó képviselőnő ugyanis annyi kivitelezési bakit posztolt ki Facebook oldalára az önkormányzathoz köthetően, hogy lassan egy egész estés Jackass mozi is összejönne belőle. A József Attila sugárútra röhejesen felfestett járdavonal és a Stefániára telepített tankcsapdák után most egy gyep nélküli gyepről posztolt a fideszes politikusnő, a sztori érdekessége a kókány kivitelezés mellett az, hogy a kivitelező több, mint 34 millió forint többletköltséget kért a meglévőre, hogy végül ez legyen az egészből:

Johnny Knoxville vagyok, ez itt a Jackass, a helyszín pedig a 850 milliós uniós támogatásból és 710 milliós városi finanszírozásból megszép(?)ült Stefánia és Móra-park.

SZAKEMBÖR ROVATUNK BEMUTATJA: GYEP NÉLKÜLI GYEP, A MÓRA PARKBAN

A helyszín az utóbbi évek egyik legnagyobb szegedi, belvárosi beruházása, melyet 2020. novemberében adtak át. A Móra Ferenc Múzeum felújítása 1,3 milliárd forintba került, ebből 899 millió forint érkezett TOP pályázatnak köszönhetően, a maradék 500 milliót pedig önerőből fizette ki a város. A környező részek további 850 millió Ft uniós támogatásból és 710 milliós városi finanszírozásból valósultak meg, a “Zöld város kialakítása a szegedi belvárosban” projekt keretein belül.

“Pluszpénzt kért és kapott az a vállakozó, aki a Móra parkot és a Stefániát füvesítette. A vállalkozói szerződés módosításáról jól látszik, az öntözőrendszert az eredeti tervhez képest még bővíteni és fejleszteni is kellett 2020-ban. A végeredmény magáért beszél” – írja Facebook posztjában Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP), aki lassan már a sajtó által legtöbbet szemlézett szegedi politikus díját is hazaviheti.

Az általa nyilvánosságra hozott szerződésmódosításból az derül ki, hogy a módosított tervek 2020. március 24-én készültek el, ezeket többször átdolgozták, majd ugyanezen év júniusában hagyták jóvá, benne olyan tételekkel,

  • mint a gerinchálózat hossznövekedése,
  • az öntözőkörök darabszámának növekedése,
  • az elosztóhálózat és szórófejek darabszámának növekedése,
  • és persze egy fentiek miatt bekövetkező földmunkatöbblet.

34 MILLIÓ VOLT A TÖBBLETKÖLTSÉG, DE LEGALÁBB PROFI MUNKÁT VÉGEZTEK (NEM)

A fentiek miatt nettó 34.665.043 forint többletköltség keletkezett, plusz a vállalkozó “akadályoztatása” miatt 140 nap többlet idő volt szükséges a munkák elvégzésére. A jelek szerint volt értelme az extra büdzsének (nem) és időnek (nem), ilyen lett a végeredmény.

Ez itt a kert (via):

MÉG TÖBB EPIC FAIL, A NAPFÉNY VÁROSÁBÓL

Ha szereted a “Szakembör” rovatunkat, az alábbi cikkeket se hagyd ki, a helyszín a Stefánia és a József Attila sugárút, a főszerepben az év felfestésével…

Fotók: Chovanecz Kata (FB)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb