Közélet

Több, mint a duplájára emelnék Orbán Viktor fizetését

A mostani 1,5 millióról Kövér házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó 3,5 millióra emelné Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját egy frissen benyújtott salátatörvény – írja a HVG. A lap szerint az ország első embere emellett megkapná a képviselői alapfizetést is, ami további bruttó 1,3 millió havi fix.

A javaslat a miniszterelnök illetményét módosítja annak érdekében, hogy egyforma mértékű díjazásban részesüljön az Országgyűlés elnöke és a miniszterelnök – tartalmazza a pénteken benyújtott, az „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” címet viselő 61 oldalas törvény.

GULYÁS GERGELY NYÚJTOTTA BE A JAVASLATCSOMAGOT

A javaslatcsomagot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be a kormány nevében, és annak egyik pontja úgy módosítja a kormány tagjainak jogállásáról szóló jogszabályt, hogy előírja: a kormányfő havi illetménye megegyezik a házelnök tiszteletdíjának összegével. Ez a változtatás jelentős előrelépés a friss vagyonbevallását is szinte üresen beadó, vagyontalan miniszterelnök számára, hiszen így a fizetése azonnal több mint a duplájára nő.

VICCESEN HAT, DE PAPÍRON TÉNYLEG ÍGY VAN: JELENLEG ORBÁN VIKTOR AZ EGYIK LEGROSSZABBUL KERESŐ KORMÁNYTAG

A HVG megjegyzi: tény, hogy jelenleg Orbán Viktor miniszterelnökként az egyik legrosszabbul kereső kormánytag, hiszen míg a miniszterek többsége havi bruttó 2 milliót közelítő tiszteletdíjat kap, addig Orbánnak be kellett érnie mostanáig 1,5 milliós fizetéssel. A módosítás után viszont Kövér László házelnökével egyező, havi bruttó 3,5 milliós összeget kap majd, plusz Orbánnak jár a havi 1,3 milliós képviselői alapdíj is. A miniszterelnök – mint vagyonnyilatkozatában is megemlíti – Fidesz-elnökként nem kap fizetést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb