Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: beleférsz majd a kvótába? Még Szilágyi Annamari és MZP is megszólalt a témában

A katatörvény módosítása mellett a kormány bejelentette, a rezsicsökkentést érintően is komoly változások jönnek: e szerint a gáz és áram többletfogyasztóknak az átlagfogyasztás fölötti részt piaci áron kell megfizetni. A kormány által megjelölt lakossági átlagfogyasztás az áram esetében havi 7750 forint, a gáznál havi 15 833 forint. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunk keretében arról faggattuk a szegedieket, ők vajon beleférnek-e a rezsicsökkentés korlátozásával életbe lépő kvótába.

A TÖBBLETFOGYASZTÓK PIACI ÁRAT FIZETNEK

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Németh Szilárd kormánybiztos jelentette be nemrég, hogy a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és a rezsicsökkentésen is változtat. E szerint a gáz és áram többletfogyasztóknak az átlagfogyasztás fölötti részt piaci áron kell megfizetni. Egy átlagfogyasztó rezsivédetten 7750 Ft-ot fizet az áramért, de ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor ugyanez piaci áron 50 833 forint lenne. A gáz esetében a rezsitámogatott ár 15 833 forint szemben a piaci árral, amely 131 441 forint lenne.

A NAGYCSALÁDOSOK SZÁMÁRA MEGMARAD A KEDVEZŐ FOGYASZTÁSI LIMIT

A rezsivédelem, a rezsicsökkentés fogyasztási helyhez kötött, 5,6 millió villamos energiafogyasztót jelent és 3 és fél millió gázfogyasztót. A nagycsaládosoknak a kedvező fogyasztási limit megmarad. A 3 gyerekes családoknak magasabb a limit: 2329 köbméter, és minden újabb gyereknél még 300 köbméter kedvezményes fogyasztás adott. A villanynál ez nincs meg, a gáznál ez megmarad.

HÉTFŐ ESTE A KATATÖRVÉNY MIATT TÜNTETTEK SZEGEDEN, A DEMONSTRÁLÓKAT KÉRDEZTÜK

Több százan fejezték ki tiltakozásukat hétfő este a katatörvény és a rezsicsökkentés átalakítása ellen Szegeden. A demonstráció este hat órakor vette kezdetét a Rákóczi téren a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szervezésében, majd a tömeg először a Fidesz szegedi székházához vonult, onnan pedig a Belvárosi hídra mentek és elfoglalták azt. Az eseményt mi is végigkövettük személyesen a helyszínekről, s közben Szegedi Pletykák rovatunk keretében arról faggattuk a tiltakozókat, ők vajon beleférnek-e a rezsicsökkentés korlátozásával életbe lépő kvótába.

Nézd meg videóriportunkban, mit gondolnak a témáról a szegediek!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb