Közélet

Végleg eldőlt: hiába tüntettek, kiköltöztetik a mindszenti időseket az otthonból

4:3 arányban leszavazta a mindszenti képviselő-testület Korom Éva Andrea képviselő azon indítványát, hogy vonják vissza a helyi idősek otthona lakói, a fűtési időszakra Vásárhelyre való költöztetéséről hozott határozatot. Hiába demonstráltak többen is a döntés ellen, mégis csomagolhatnak az idősek – számolt be a fejleményekről a Hódpress.

Mint kiderült, ezen az ülésen vette át mandátumát, és tette le az esküt, pont az idősek otthonával kapcsolatos döntés miatt lemondott Jancsovics Attila mandátumát átvevő Pálinkó Máté. Korom Éva Andrea települési képviselő azon önálló indítványát, miszerint vonják vissza az idősek otthona lakói a fűtési idényre a vásárhelyi Kovács-Küry Idősek Otthonába való költöztetéséről szóló döntést, 4:3 arányban szavazta le a testület.

A MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY KÖRÜL IS GOND VAN

Az önálló képviselői indítvány elfogadását egyébként nem javasolta a pénzügyi bizottság. Véleményük szerint a bentlakók ideiglenes elhelyezésével egy időben meg kell kezdeni a szükséges intézkedéseket, hogy amennyiben az átmeneti elhelyezés miatt hatályát veszíti a 2023. december 31-éig szóló ideiglenes működési engedély, akkor az újra megszerezhető legyen. A bizottság felkérte Zsótér Károly polgármestert, hogy nyújtson be TOP-Pluszos pályázatot és végezzen számításokat, hogy az intézmény milyen feltételek megléte mellett működtethető rentábilisan a város fenntartásában. De felkérték arra is, hogy vegye fel a kapcsolatot egyházi és állami intézményfenntartókkal, hogy megtudja azok milyen feltételekkel tudnák működtetni az idősek otthonát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb