Közélet

Lövöldözés Horgoson: több mint ezer migránst szállítottak el a településről a rendőrök

Több mint ezer migránst gyűjtöttek be és szállítottak el pénteken Horgosról a rendőrök, át a befogadóközpontokba, írta meg Dragan Vasiljević, a rendőrigazgatóság helyettes igazgatója szombati nyilatkozata alapján a Szabad Magyar Szó.

A RENDŐRSÉG NEMCSAK HORGOST, HANEM SZABADKÁT IS ÁTKUTATTA, AZ AKCIÓT BELGRÁDRA IS KITERJESZTETTÉK

A rendőrségi akcióra azután került sor, hogy csütörtök este lövöldözés tört ki az illegális migránsok között a településen. A rendőrség és a katonaság is a helyszínre sietett, a Bartók Béla utcát és a vasúton túli területet lezárták. A Szerbiai Rádió és Televíziónak pénteken megerősítették az információt, miszerint a rendőrség speciális egységei csütörtök este óta az elhagyatott házakban és az illegálisan felállított táborokban összesen hatszáz migránst fogtak el és állítottak elő, sokan azonban elbújtak, meghúzták magukat valahol. A rendőrség egységei a faluban a helyieket hallgatják ki és arra kérik őket, akárhol migránst látnak, azonnal értesítsék őket és már indul is értük egy egység. A rendőrség nemcsak Horgost, hanem annak környékét és Szabadkát is átkutatta, az akciót pedig Belgrádra is kiterjesztették.

HAT SZEMÉLY KERÜLT KÓRHÁZBA

“Hat személyt láttak el a kórházakban sérülésekkel, mindannyiukat a rendőrség őrzi, a rendőrség pedig intenzíven dolgozik az ügy felderítésén”, mondta Vasiljević a Szerbiai Rádió és Televíziónak. Mint mondták, a migránsok főként Afganisztánból és Marokkóból érkeztek, a rendőrség pedig a terep átvizsgálásánál lőfegyvert talált a migránsoknál. Néhányuknál a Koszovói Felszabadító Hadsereg (OVK) jelét viselő sapkát, sálat találtak.

Az igazgatóhelyettes hozzátette, a rendőrségi akció továbbra is tart, az ország egész területén fokozottan gyűjtik be a migránsokat.

Forrás: szmsz.press

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb