Közélet

Cserepes sor-gate: a hódmezővásárhelyi jegyző rászólt az IKV-ra, hogy törvényesen kell működnie

Több tételben is foglalkoztunk már a Cserepes sor ügyével Szegeden. Mint ma kiderült, újabb fejlemények jöttek: Chovanecz Kata keddi posztja szerint a hódmezővásárhelyi jegyző megkérte az IKV-t arra, hogy a Cserepes sor 9-14. társasház törvényes működését állítsa helyre, és 60 napon belül hívja össze a lakókat.

A Cserepes sor 9-14. alatti ingatlanok papíron társasházként léteznek, tulajdonosuk 70%-ban az önkormányzat, 30%-ban pedig a bennük lakó szegedi magánszemélyek. Elsőként számoltunk be róla, hogy a rendezett és tiszta körülmények között élő családok tavaly panaszt tettek azért, mert valakik, illegálisan tesznek le ott szemetet, majd az IKV küldött ki számukra felfoghatatlan számlákat.

ELTŰNTETTÉK A SZEMÉTHEGYET

A szeméthegyek eltüntetésével Chovanecz Kata önkormányzati képviselő kezdett el foglalkozni, elszállíttatták a hulladékot, rendbe tették a környéket. Hatalmas konténerekbe válogatták az önkormányzati ingatlanok környékén felhalmozódott végeláthatatlan szemétmennyiséget. A képviselőnő akkor elmondta, jogilag ugyan társasházi területről van szó, területmegosztás nincsen, de az udvar ilyen szempontból közös lenne, erre alapozták a szemétszállítás megosztását is, azonban a valóságban ez nem közös.

A történet itt nem ért véget a Cserepes soron. Chovanecz Kata ezek után folyamatosan felhívta az IKV és az önkormányzat figyelmét arra, hogy a törvényeknek nem megfelelően hoznak döntéseket a városházán. Áron alul akarták megvenni a területen lévő ingatlanokat, amelyekben a tulajdonosok élnek. Erről itt írtunk:

Az önkormányzat és a lakók közötti párbeszédet viszont nem igazán sikerült helyreállítani. Legutóbb októberben jártunk a Cserepes soron, akkor a lakók azt mondták, hogy nem akarnak politikai ügyet, sőt pénzt sem akarnak, csak ugyanilyen lakhatási körülményeket.

A TÖRVÉNYES MŰKÖDÉST HELYRE KELL ÁLLÍTANI

Mindezek után ma újabb fejlemény történt a Cserepes sor kapcsán. Chovanecz Kata a közösségi oldalán osztotta meg, hogy az ügyben a szegedi jegyző elfogultságot jelentett be, ezért az a hódmezővásárhelyi jegyzőhöz került. Keddi posztja szerint már meg is jött a válasz, mint írta: a hódmezővásárhelyi jegyző megkérte az IKV-t, hogy a Cserepes sor 9-14. társasház törvényes működését állítsa helyre. A képviselő felhívta szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy több pontban sem működik a társasház törvényesen, ezért a hódmezővásárhelyi jegyző felkérte az IKV-t arra, hogy 60 napon belül hívja össze a lakókat és tegyenek rendet.

A döntésről szóló teljes dokumentumot ITT tudod elolvasni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb