Közélet

Orbán Viktor: százával halnak meg a besorozott magyarok – egy éve tört ki az orosz-ukrán háború (frissítve)

Pont egy éve, 2022. február 24-én tört ki az orosz-ukrán háború, ezért aztán nem meglepő, hogy Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth-interjújának is ez volt az elsődleges témája. A miniszterelnök rendkívül aktív a napokban,

  • az előző hétvégén évértékelő beszédet tartott,
  • majd utána szerdán és csütörtökön is pulpitusra állt a Fidesz frakció kihelyezett ülésén.

A fentiek fő témája a háború, továbbá az Egyesült Államok Nyugat-Európára gyakorolt befolyása volt, valószínűsíthető, hogy a péntek reggeli interjú is erről fog szólni zömmel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EGYIK OLDALON SEM VILÁGOS, MIT AKARNAK

Az angolszászok jól ismertek a kíméletlen fegyelmükről és gondolkozásukról – vágott bele a lecsóba a kormányfő, majd azzal folytatta, hogy Soros György pedig korábban arról beszélt, hogy az oroszokat valahogyan le kell győzni katonailag, és mivel a nyugati demokráciák rosszul viselik, ha meghalnak a katonáik külföldön, ezért a közép-európaiakat kell rávenni a háborúra.”Nagy szerencse, hogy az angolszász politika nem tette magáévá ezt a gondolkodást” – mondta, majd arról beszélt, hogy

a legnagyobb veszteség ebben a háborúban, hogy egyik oldalon sem világos a hadicél. 

SODRÓDUNK

Orbán szerint a Nyugat részéről hiba volt, hogy egy összeurópai konfliktus lett ebből. A kormányfő saját magát idézte, mint mondta, már egy évvel ezelőtt is arról beszélt, hogy folyamatosan sodródni fogunk a háborúba, és erre a legjobb példa a német álláspont változása. Szerinte a jövőben felmerülhet békefenntartó csapatok küldése is. 

HÁBORÚS ORSZÁGOT NEM LEHET FELVENNI A NATO-BA

A beszélgetés során ismét előkerült Ukrajna esetleges tagsága, erre Orbán azt mondta, hogy a NATO egy védelmi szövetség, a felvétel azért (is) problémás, mert a szomszédban háború van, és háborús országot nem lehet felvenni.

A NATO-nak az alapszerződés szerint nincs támadó feladata. 

AZ UNIÓBAN EGYEDÜL A MAGYAROK HOZNAK EMBERÁLDOZATOT A HÁBORÚ SORÁN

Mi vagyunk az egyetlen ország az Unióban, amelyik kénytelen emberáldozatot hozni, és ezt mindig figyelmen kívül hagyják Brüsszelben – folytatta, majd hozzátette, mi tudjuk, hogy mi történik a fronton, és ezért több tiszteletet a kárpátaljai magyaroknak.

“Százával halnak meg a besorozott magyarok”

– jelentette ki keserű szájízzel a kormányfő.

ELŐKERÜLT A PEDOFIL-BOTRÁNYOK TÉMAKÖRE (IS)

Az interjú során szó volt még az energiaválságról, a spekulánsokról és – az elmúlt hetek szexuális botrányai kapcsán – a gyermekvédelmi törvényekről is:

  • A szankciók esetében egyesek komolyan gondolták, amiket mondtak, tehát, hogy ezekkel Oroszország meg fog gyengülni. Egy európai szankciós rendszer Magyarországnak rögtön súlyos gondokat okoz, erre a legjobb példa a kőolaj és a földgáz, nekünk jól felfogott nemzeti érdekünk, hogy a szankciós rezsim ne terjedjen ki az energiára. “4000 milliárd forinttal emelte az energiaárakat a szankciós rezsim. Bőven lett volna hol elkölteni ezt a 4000 milliárd forintot, amit egy rossz brüsszeli döntés miatt kell fizetni” – magyarázta Orbán Viktor.
  • A spekulánsok halálra keresték magukat, és reméli, hogy nem volt összejátszás a spekulánsok és a brüsszeli bürokraták között. 
  • “Nekünk, felnőtteknek az a dolgunk, hogy megvédjük a gyerekeket, a szülőknek van itt egy felelőssége – magyarázta, majd arról beszélt, van teendője ebben az ügyben, és fel kell tenni a kérdést, hogy voltak az iskolai vezetők és az állami vezetők. A kormányfő nagyon világos választ szeretne kapni a kérdéseire, és nem szeretné, ha szőnyeg alá söpörnék ezeket az ügyeket. A genderideológia nem egy jópofa marháskodás, hanem egy komoly veszély, és az államnak kötelessége van, és nálunk kell megvalósítani a legszigorúbb gyermekvédelmi törvényt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb