Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: a Fool Moon Acappella Fesztivál, egy kis Kutyás Nap a Füvészkertben és az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja dobja fel ezt a hétvégét Szegeden

Csodálatos időjárást tartogat ez a hétvége, ami roppant jó hír, hiszen telis-tele vagyunk programokkal Szegeden. Tovább zakatol az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja, de ma startol a Fool Moon Acappella Fesztivál is és a Füvészkert, a Somogyi-könyvtár, valamint a Reök-palota is tárt karokkal vár minden kikapcsolódni vágyót Szegeden. Összeszedtük a legtutibb programokat a hétvégére, itt a Szeged365 Kikapcs!

ACAPELLA FESZTIVÁL SZEGEDEN

Az idén 18 éves Fool Moon Acappella Fesztivál olyan koncerteket tudhat maga mögött, melyeken a nemzetközi vokális zenei élet legnagyobb nevei léptek fel, mint pl. a Swingles (Nagy-Britannia), Vocal Sampling (Kuba), Stouxingers (Németország), Opus Jam (Franciaország), Vocal Six (Svédország), és még számtalan együttes a világ minden tájáról. Az idei alkalomra viszont egy igazi amerikai nagyágyú, a Quincy Jones által a “legjobb acappella együttes”-nek titulált Naturally 7 látogat el Szegedre.

KUTYÁS NAP A FÜVÉSZKERTBEN

Ha sétálnál egy nagyot a szegedi Füvészkertben, de nem szeretnéd otthon hagyni négylábú barátodat, akkor vár október 8-án, vasárnap a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje egy rendhagyó Kutyás Napra.

TOVÁBB ZAKATOL AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Egész hétvégére príma kis programokat tartogat nekünk az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál! Összeszedtük az összes eseményt, így fest:

PÉNTEK

  • 10.00 Ismerkedés a Baba FDM-mel – SZTE JGYPK, III. épület (Szociálpedagógus-képző Tanszék), Baba-mama szoba
  • 11.00 XXXI. Madách Szimpózium – MTA SZAB Székház
  • 12.10 Vers délben – Verset mond: Szombathelyi Nóra személyi edző – SZTE Rektori Épület, Szent-Györgyi Albert szobor
  • 17.00 Szeged madártávlatból – Egervölgyi Lilla kiállításának megnyitója – Somogyi-könyvtár, alagsori klub
  • 19.00 A Benedekfi testvérek hegedű – zongora estje – SZTE Rektori Épület, Díszterem
  • 19.00 Solid Groove Collective – Nyugi Kert
  • 20.00 XVI. Fool Moon Acappella Fesztivál – Naturally 7 tagjai (USA) – IH Rendezvényközpont
  • 20.00 Mohai Tamás és Nagy Ádám gitárestje – No Milk Today

SZOMBAT

  • 11.00 Frida és Gubanc Szegeden – Könyvbemutató, Somogyi-könyvtár, Gyermekkönyvtár
  • 15.00 Szeged Design Week – Friss 2.0 – Kortárs építészeti séta, SZTE Tanulmányi és Információs Központ előtt
  • 18.00 XVI. Fool Moon Acappella Fesztivál – Voice Drops – Jazz Fusion Time, IH Rendezvényközpont
  • 20.00 XVI. Fool Moon Acappella Fesztivál – Magyar acappella nap, IH Rendezvényközpont
  • 20.00 Neumann Balázs (zongora) és Fekete Jenő (gitár, ének) koncertje, No Milk Today
  • 23.00 A JATE Klub 50. Születésnapi Bulija, JATE Klub

VASÁRNAP

  • 10.00 Könyves vasárnap, Somogyi-könyvtár
  • 09.00–17.00 Kutyás Nap, SZTE Füvészkert

SÁRKÁNY GYŐZŐ KIÁLLÍTÁS A REÖKBEN

Szombattól látható a Sárkány Győző grafikusművész Létidő című életmű-kiállítása a szegedi Reök-palotában. A tárlaton az elmúlt ötven évben készült csaknem félezer alkotása látható.

DOCPIANO A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

A Docpiano Band és a Napfény Műterem közös szervezésében, hagyomány teremtő sorozatot indít a “kultúrált szórakoztatás” jegyében, minden hónap első hétvégéjén vacsorás-zenés koncert estet rendeznek, az első ilyen rendezvény pedig pont ma lesz.

A LÉLEK EGY PICI DARABJA SZEGEDEN

Egy pici odébb van még az esemény, de már most szólunk, hogy időben lestoppold magadnak a dátumot, hogy Godnics Bakos Zsanett festőművész kiállítása nyílik meg Szegeden október 12-én, a Délvidék Házban.

Godnics Bakos Zsanett Magyarkanizsán nőtt fel, közgazdászként diplomázott. Gyermekei születése után kezdett el festeni, vászonra írni. Főként akvarellel dolgozik, amit gyakran ötvöz kalligráfiával, de akrillal is kísérletezik. A képein a virágokon túl gyakori szereplők a madarak, az utóbbi időben pedig az épületeken, a bejáratokon, egy-egy virágos ablakon jeleníti meg azt a lendületet, ami mindenkit magával ragad. „Nyári felhők a rét felett” című képe Margin Alexander amerikai zeneszerző és zongoraművész ugyanezzel a címmel komponált zeneművét is megihlette. Godnics Bakos Zsanett több mint 30 képe jelenik meg a kiállításon.

ÉJSZAKAI PARTIK, MINDEN MENNYISÉGBEN

Bőven akad választék az éjszakai pörgős bulik kedvelőinek is Szegeden. Mutatjuk, mivel készülnek a hétvégére a klubok!

HUNGI

A Hungiban

  • pénteken a forró latin hangulaté lesz a főszerep,
  • szombaton pedig a szinglik kerülnek előtérbe.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

Pénteken és szombaton újra lehet pörögni a Retro Klub táncterén!

  • Pénteken a 2000-es és 2010-es évek slágereivel robbantanak,
  • szombaton pedig érkezik a Rádió 1 és a DISCOSHIT állandó házigazdája Bárány Attila.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

SING SING

A Mars téri szórakozóhely is keményen belecsap a lecsóba. Barta, YoungFly, Elektra, a Continental Futófesztiválon hatalmasat pörgő Regan Lili, és Koósz Milán fogja csapatni pénteken a Sing Singben.

Helyszín: Mars tér 14., Szeged

MÁR LÁTHATÓ AZ ALIBI.COM 2 A BELVÁROSI MOZIBAN

Így írnak a filmről: “Greg élete egy ideig meglehetősen eseménytelenül alakul az ügynökség, az Alibi.com bezárása után. Új bonyodalmak ütik fel a fejüket azonban, amikor megkéri bartánője, Flo kezét, ugyanis a lány találkozni szeretne a szüleivel. Mivel Greg szégyelli csaló apját és ex-színésznő anyját, nem marad más választása, újra kell nyitnia az ügynökséget, hogy megfelelő ál-szülőket találhasson magának.”

APRÓ HŐSÖK – KALANDOS VIZEKEN A CINEMA CITYBEN

Egy igazi cuki mesefilmet dobott műsorra a Cinema City Szegeden. A Dzsungel-mentőakció alkotóinak új animációs filmje az ókori Görögországba repít minket. A gyönyörű és virágzó kikötővárosban, Yolcosban békés az élet, egészen addig, amíg Poszeidón haragja le nem sújt és látszólag lehetetlen feladat elé állítja a város lakóit. Egy fiatal, kalandvágyó kisegér vezetésével egy állati kaland veszi kezdetét földön, vízen, levegőben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb