Kikapcs

Már csak pár nap és a zene erejével ünnepi köntösbe öltöztethetjük szívünket: pénteken Szegedre érkezik az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb gospel kórusa

Megkezdődött az adventi időszak Szegeden, városunkat már érezhetően körüllengi a karácsony szelleme. az ünnepekre való ráhangolódás pedig nem is lehetne teljesebb egy csodálatos karácsonyi koncerttel. A Virginia State University Gospel Chorale Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa, ezt a varázslatos hangulatot hozza el számunkra december 8-án, azaz pár nap múlva, pénteken Szegedre, az Újszegedi Sportcsarnokba, ahol a Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista, David Bratton kíséretében csodálatos hangjukkal ölelik át szívünket, s nyújtanak nekünk igazi feltöltődést az ünnepek előtt.

NÉGY ORSZÁG, HUSZONÖT KONCERT

Már csak pár nap és Szegeden köszönhetjük azt a világhírű kórust, akik koncerteztek már Whoopi Goldberggel, Diana Ross-szal, Cindy Lauperrel, és II. János Pál pápát is elkápráztatták már csodálatos hangjukkal. Az idei európai turné során négy országot fognak érinteni és összesen 25 koncerten csendülnek fel a gospel zene varázslatos hangjai. A turné Magyarországon kezdődik, majd Szlovéniába utazik tovább a kórus, ezután javarészt Olaszországban lesznek koncertjeik, de Svájcban és a Vatikánban is fellépnek majd.

SZEGEDI GOSPEL KÓRUS IS FELLÉP AZ ESTEN

A varázslattal teli este december 8-án, pénteken pedig egy szegedi gospel kórus fellépésével indul, mert bizony nekünk is van a műfajt képviselő kórusunk a Szegedi Ökumenikus Gospel (SZÖG) kórus személyében, mely tagjait  zömében egyetemisták, katolikus és különféle protestáns egyházak fiataljai alkotják. Őket követi a világhírű Virginia State University Gospel Chorale a színpadon.

30 FŐS KÓRUS, NÉGYFŐS ÉLŐ ZENEKARRAL ÉS VILÁGHÍRŰ SZÓLISTÁVAL KÁPRÁZTAT EL BENNÜNKET SZEGEDEN

Eredetileg úgy volt, 25 fővel érkezik Szegedre a kórus, de látva a nagy érdeklődést, 30 főre duzzadt az énekesek száma, akik négytagú élő zenei kísérettel fogják elbűvölni közönségüket. Az élő zenekarban köszönthetjük a szaxofonos James Holdent is, aki megalapította a kórust 1971-ben. A koncert fényét még jobban emeli, hogy a kórussal Szegedre érkezik David Bratton, Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista is, aki 10 héten át vezette a Billboard Gospel listáját. Sőt, a kórus különlegessége, hogy karmesterük, Sir Perry Evans, koreográfus is, így igazi showműsort láthatnak a koncertre érkezők az újszegedi Városi Sportcsarnokban.

EGYÜTT, BOLDOGSÁGBAN MEGÉLNI A DALOKAT

„Aki majd eljön élőben megnézni a koncertünket, az pontosan látni és érezni fogja, hogy milyen varázslat rejlik ebben a műfajban. Számunkra nagyon fontos, hogy a közönség aktívan részt vegyen és velünk együtt örömben, boldogságban megélje dalainkat, melyekben Jézust és a Mindenhatót dicsőítjük” – mondta el David Bratton. Mint elárulta, koncertjeik során igyekeznek majd bemutatni nézőiknek a klasszikus Gospel számokat ( mint például Amazing Grace), valamint a mai stílusú Gospel dalokat (Every Praise), ezenkívül természetesen karácsonyi dalokkal is készülnek (War is Over). „Magyar rajongóink külön kérésére az Ocean’s című szám szintén fel fog csendülni. Pár hete jött ki a legfrissebb dalom, az Eyes on you, úgyhogy a szegedi közönség ezt elsők közt hallgatja a világon” – tette hozzá a világhírű szólista.  

“ÖRÜLJÜNK ÉS BECSÜLJÜK MEG MINDAZT, AMINK VAN’

“A Gospel műfaj egyik lényege, hogy a zenén keresztül fejezzük ki érzéseinket. Ezekben a dalokban leginkább hálát adunk mindenért, elsősorban Jézust, illetve a Mindenhatót dicsőítve! Szerintem a koncertek fő üzenete az, hogy örüljünk és becsüljük meg mindazt, amink van, és boldogságban szeretetben ünnepeljük meg a karácsonyi időszakot. Sokszor fordul elő, hogy olyan helyszínekre megyünk, ahol még előtte nem volt amerikai gospel koncert. A kórus tagjai is küldetésnek és megtiszteltetésnek tekintik, hogy a helyi közönségnek elsők közt mutathatják be az igazi amerikai gospel világát” – mondta el Jeney Domokos, turnémenedzser.

Ha szeretnéd Te is átélni a varázslatos élményt, ünnepi köntösbe öltöztetni szívedet-lelkedet a gospel zene fantasztikus erejével a szeretet ünnepéhez közeledve, ne hagyd ki a lehetőséget a jegyek nagyon fogynak, ne habozz, ha szeretnél Te is részt venni a karácsonyi csodában!

Mutatjuk is az est legfontosabb paramétereit:

Gospel karácsony 2023 – Virginia State Gospel Chorale

Szeged – Újszegedi Sportcsarnok

6726 Szeged, Temesvári krt. 33.

2023 december 8., péntek 19:00

A jegyek, korlátozott számban ITT várnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb