Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: “nyugodtan kivághatjuk a fákat, lesz egy szép sivatagunk” – így vélekednek a szegediek a városunkban folyó fakivágásokról

Mint bizonyára tudjátok, két olyan beruházás is van Szegeden, amely fakivágással jár. Az egyik, az a hathektáros szegedi erdő, melyet az állam tavaly októberben az egyháznak adott, és amit a Szeged-Csanádi Egyházmegye iskolaépítési célból részben felszámolna. Ez a véderdő évi 420 tonna port köt meg, vagyis ennyivel kevesebb szálló por kerül a szegedi levegőbe minden évben. A másik, az újszegedi Kállay liget, melynek közparkká nyilvánítása folyamatban van. A munkálatok során kivágják a balesetveszélyes fákat, ám az ott élők aggodalma szerint az előre beígért 20%-nál szemmel láthatóan is több fát vágtak ki ,már az erdős rész több mint a fele, körülbelül a fák kétharmada kivágásra kerülhetett. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban erről faggattunk titeket, mi a véleményetek ezekről a beruházásokról.

TÖBB FÁT ÉS ZÖLD TERÜLETET SZERETNÉNEK A SZEGEDIEK SZEGEDRE

Az elhangzott vélemények alapján összességében elmondhatjuk, a szegediek lehetőleg még több zöld területet szeretnének városunkba, hiszen környezetünk megóvása a jövő saját magunk, gyermekeink és a bolygónk számára. Mint mondták, nem kell több beton, több fára van szüksége Szegednek. “Ha kivágtátok az utolsó fát és kifogtátok az utolsó halat, akkor majd megehetitek a pénzeteket” – idézte a régi mondást egyik megszólalónk.

NEM ÁLLÍTHATJUK MEG A FEJLŐDÉST ÉS A HALADÁST

Voltak olyan vélemények is, miszerint a fejlődést és a haladást nem lehet megállítani, így egy-egy beruházás, még ha az erdős területek megkurtításával is jár szükséges Szeged fejlődése szempontjából. Többen úgy vélik, megoldás lehet a kivágott fák pótlása, s helyettük újabbak ültetése. Mások azonban annak az ellenvéleményüknek adtak hangot, hogy több évtized, amíg a frissen elültetett kis fák megerősödnek, s például megóvják városunkat a szálló portól, így nem látják ezt a megoldást célravezetőnek.

Nézzétek meg videónkat, melyben a ti véleményeteket kérdeztük a témában:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb