Közélet

Napi összefoglaló: nincs új halálos áldozata a fertőzésnek az országban, nyit a Belvárosi Mozi, lesz Halfeszt

Az elmúlt 24 órában nem követelt halálos áldozatot az új koronavírus Magyarországon. Új vágányról indul hétfőn az 1-es villamos és megtartják Szegeden a Halfesztivált.

NINCS ÚJ HALÁLOS ÁLDOZATA FERTŐZÉSNEK AZ ORSZÁGBAN

Mindössze 2 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4081 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában nem emelkedett az elhunytak száma, változatlanul 568 fő, 2581-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 932 fő. 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

NAGY-BRITANNIÁBAN MEGKEZDTÉK A KORONAVÍRUS ELLENI OLTÓANYAG GYÁRTÁSÁT

Nagy-Britanniában megkezdődik az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltóanyag gyártása – közölte csütörtökön a brit egészségügyi miniszter.

ORBÁN VIKTOR A KOSSUTH RÁDIÓBAN REGGEL: „FONTOS FIGYELMEZTETÉST KAPTUNK, ÉSZNÉL KELL LENNI”

Elkezdődött Orbán Viktor menetrend-szerinti, péntek reggeli miniszterelnöki interjúja a Kossuth Rádióban, melynek főbb momentumait mi is átvesszük. A kormányfő többek között a közös hitelfelvételről, egy figyelmeztető jelről és arról is beszélt, hogy Magyarország egy katonai rendszer szerint készült fel a járványhelyzetre.

JÚNIUS VÉGÉIG INGYEN TÖMEGKÖZLEKEDHETNEK SZEGEDEN AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS SZFÉRÁBAN DOLGOZÓK

Egészen június 30-ig használhatják díjmentesen a szegedi tömegközlekedést az egészségügyi és szociális dolgozók.

SZOMBATON RAJTOL A MÁV NYÁRI MENETRENDJE

Szombaton indul a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje: a Balaton könnyebb elérhetősége miatt több járat közlekedik majd a térségbe – mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

NINCS FERTŐZÖTT A MEGYE SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEINEK DOLGOZÓI ÉS ELLÁTOTTJAI KÖZÖTT

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai egyetlen pozitív tesztet sem találtak a Szeged-Csanád Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények alkalmazottjainak és ellátottjainak koronavírus szűrése alkalmával.

HÉTFŐN NYIT A BELVÁROSI MOZI

Megvan a dátum, hétfőn 15:00-kor újra megnyitja kapuját Magyarország rangidős filmszínháza, az idén 100 éves szegedi Belvárosi Mozi – áll az intézmény közleményében. Izgalmas időszak várja a szegedi mozirajongókat: a nyitást júliusban a VR Élménytár indulása követi, szeptemberben pedig, ha minden jól meg, jöhet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál és az ikonikus intézmény századik születésnapja is.

BŐVÜL A MÓRAHALMI LOVASSZÍNHÁZ REPERTOÁRJA

Több, új produkciót visz színre a Nemzeti Lovas Színház, amit a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színházban a már meglévő közönségkedvencek mellett ismert, tehetséges művészek mutatnak majd be. Ilyen például a Szilaj, a Marica Grófnő vagy épp Mátyás az igazságos, de továbbra is megtekinthető lesz a Kincsem vagy a Honfoglalás, ismertette péntek délután Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Mórahalmon.

LESZ HALFESZT SZEGEDEN

Koronavírus-járvány ide vagy oda, a 24 éves múltra visszatekintő népszerű gasztroprogramot idén is megrendezik Szegeden. Szeptember első hétvégéjén így ismét minden a tiszai halászléről szól majd a rakparton.

IRÁNY A BAJNOKOK LIGÁJA

“Klubunk megkapta az Európai Kézilabda Szövetségtől a Bajnokok Ligájához szükséges szabadkártyát, így a 16-os főtáblán szerepelhetünk a 2020-2021-es szezonban” – írja közleményében a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Döntött az Európai Kézilabda Szövetség, a szegediek megkapták a BL-hez szükséges szabadkártyát, ez azt jelenti, hogy a kékek ismét a legjobb 16 között szerepelhetnek a 2020-2021-es szezonban!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb