Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek száma a megyében, korlátozások jöhetnek az országban, harc a szúnyogokkal Szegeden

Az elmúlt 24 órában eggyel nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében. Orbán Viktor kijelentései szerint újabb korlátozások léphetnek életbe a vírus terjedésének megfékezése érdekében és tovább folytatódik a szúnyogok elleni harc a Napfény Városában.

EGGYEL NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 593-re emelkedett az elhunytak száma, 2941-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 689 fő. 133 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

ORBÁN: ISMÉT KORLÁTOZÁSOKRA KELL SZÁMÍTANI

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy újabb korlátozásokra kell számítani a koronavírus miatt. Orbán Viktor szerint bár itthon jó a járványügyi helyzet, ez a környező országokról nem mondható el, ezért további intézkedésekre van szükség.

FOLYTATÓDIK A SZÚNYOGOK ELLENI HARC SZEGEDEN

Mielőtt bárkit kiakasztanánk a cikkünk címével: Jancsó Miklós 2000-ben bemutatott játékfilmjére utaltunk vele, nem az illetékeseket (és nem is a szúnyogokat, mielőtt belénk állna egy-két lelkes állatvédő) szidalmaztuk. Ami viszont tuti: hetek óta tart a szegedi szúnyog-invázió, rengeteg üzenetet kaptunk Tőletek a témában a héten. Az alábbi kérdezz – felelek cikkünkkel igyekszünk megválaszolni a legfontosabb kérdéseiteket.

MARADHAT A PIN-KÓD NÉLKÜLI FIZETÉS 15 EZER FORINTIG

A jegybank azt javasolja, hogy maradjon meg a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél. Az intézkedés megtartásával a tranzakciók 90 százalékát lehet érintésmentesen lebonyolítani.

PÉNTEK ÉJFÉLTŐL-VASÁRNAP ÉJFÉLIG ZÁRVA A RAKPART

Péntek éjféltől vasárnap éjfélig zárva az autósok előtt a Huszár Mátyás rakpart, a hétvégén tehát ne menj arra kocsival – gyalog, bringával, rollerrel és minden egyéb mással annál inkább. Lesz lent streetball, pingpong és teqball, megfűszerezve egy klassz kis tűző nap plusz betonplacc kombóval…

TESZTELTÉK A MAGYAR LÉLEGEZTETŐGÉPET

Tesztelték a magyar lélegeztetőgépet, eredményesre vizsgázott, sőt a betegek kezelésében is sikeresnek bizonyult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával megvalósított, szabadalmaztatás alatt álló eszköz. A vizsgálatba bevont orvosszakértők álláspontja szerint a magyar fejlesztésű eszköz a beállított paramétereket pontosan és megbízhatóan teljesíti, a riasztási és betegbiztonsági funkciói pedig megfelelőek, így bevonhatóvá válik a lélegeztetésre szoruló betegek kezelésébe.

SEGÍTS TE IS, DOBD BE A PINGVINBE A KUPAKOD

Segíts te is, dobd bele a Dugonics téren felállított, pingvin alakú tárolóba a kupakodat! A kupakgyűjtő pontot a Pingvin Patikákat üzemeltető Pharmainvest Zrt. hozta létre egy jótékonysági akció megvalósítása érdekében. A projektben minden szegedi részt vehet úgy, hogy egyúttal egy környezetvédelmi akció részese is lesz.

PÁRAKAPU A KÁRÁSZON

Igazi forrósággal rúgta ránk a kaput a hétvége, a bőven 30 fok feletti melegben pedig gyorsan kapcsolt a Szegedi Vízmű csapata: már ki is helyezték a párakaput a Klauzál térre.

BECSUKJA KAPUIT A MARS TÉRI KÖNYVES BÓDÉ

Két évtized, több tízezer könyv, ugyanennyi jó barát és ismerős, megannyi történet és élményekben gazdag pillanat, ez áll Holczer János háta mögött, aki 22 év után bezárja a könyvekkel megpakolt, öreg, fehér kis lakókocsi ablakát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb