Közélet

Napi összefoglaló: ősszel jön a második hullám, megszületett a szegedi gyártású koronavírus-teszt, szigorúbb lesz a határellenőrzés

Az elmúlt egy napban nem követelt áldozatot az új koronavírus Magyarországon, ám a szakértő szerint ősszel tényleg ideér a második hullám. Megszületett a szegedi ultragyors koronavírus-teszt, ami 50 perc alatt eredményt mutat és szerdától szigorúbb lesz a határellenőrzés.

NINCS ÚJ ÁLDOZATA AZ ORSZÁGBAN A KORONAVÍRUSNAK

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4258 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, a vírus áldozatainak száma változatlanul 595 fő, 3106-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 557 fő. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

ŐSSZEL ÉRKEZIK A MÁSODIK HULLÁM

Szeptembertől az iskolakezdés, illetve a hűvösebb idő miatti több zárt térben tartózkodás is hozzájárulhat a fertőzések megugrásához, így egy második hullám ősszel érkezhet meg – fejtette ki Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az ATV híradójának.

SZIGORODIK A HATÁRELLENŐRZÉS SZERDÁTÓL

Vasárnap jelentette be a kormány, hogy a koronavírus behurcolásának veszélye miatt szigorítják a határellenőrzéseket. Az országokat három kategóriába sorolták, legfertőzöttebb területekről külföldi állampolgár nem léphet Magyarország területére.

MEGSZÜLETETT A SZEGEDI GYÁRTÁSÚ KORONAVÍRUS-TESZT

A szegedi székhelyű orvos biotechnológiai kutató cég, az Avidin Kft. a koronavírus hazai megjelenését követően olyan egyedi teszt kifejlesztésébe kezdett, amellyel ultragyorsan, akár 50 perc alatt kimutatható a COVID-19 a mintákból.

BEZÁRHATNAK A SZEGEDI TESCO-K

A londoni tőzsde elemzői szerint hamarosan kivonul Kelet-Közép Európából a Tesco – idézte a Napi.hu a Lebensmittel Zeitung német lap hírét. Ha az ezzel kapcsolatban jó ideje terjedő pletykáknak hinni lehet, a brit kiskereskedő régiós vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át, tehát ha bezár a Tesco, jöhet helyette a Kaufland vagy még több Lidl.

NEM JÁRNAK A MENETREND SZERINTI BUSZOK ÉS A GYORSVONAT SEM KÖZLEKEDIK MAGYARORSZÁG ÉS SZERBIA KÖZÖTT

A koronavírus-járványra való tekintettel mától kezdve nem járnak a menetrend szerinti buszok és a gyorsvonat is szünetel Magyarország és Szerbia között.

ELMARADNAK SZEGEDEN A DIPLOMAOSZTÓK

Az SZTE Alma Mater Instagram filmterének köszönhetően idén sem maradnak el a végzős sapkás fotók. A közös ünneplés így a virtuális térben valósul majd meg, sőt online évkönyvet is összeállít majd az intézmény.

KICK-BOKSZ GÁLA LESZ A SZÉCHÉNYI TÉREN VASÁRNAP

Az Exatlont is megnyerő, háromszoros kick-boksz világbajnok mellett remek összecsapások is lesznek vasárnap a Széchenyi téren, ahol a Szegedi KirályTeam Kick-Box Akadémia nagyszabású toborzógálát tart majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb