Közélet

Napi összefoglaló: országosan ismét nőtt a fertőzöttek száma, emelkedik a csed összege, nyitva a Rakpart

Az elmúlt 24 órában ismét nőtt a fertőzöttek száma az országban, megemelik jövőre a csed összegét és újra nyitva a Huszár Mátyás Rakpart az autósok előtt hétvégén is.

35 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN

35 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5133 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 611 fő, 3692-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 830 fő. 60 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

ÚJRA NYITVA HÉTVÉGENTE A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPART

Bár nyár van és hétvége, nyitva van az autósok előtt a Huszár Mátyás rakpart, ma reggel lezárás-mentes úttest és fekete zsákokkal letakart lezárást jelző táblák fogadták a szegedieket.

NÖVEKSZIK A CSED ÖSSZEGE

Összességében több mint egyhavi fizetésnek megfelelő összeggel emelkedik 2021 júliusától a hat hónapon át járó csecsemőgondozási díj (csed) – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára szombaton.

A SZEGEDI GYERMEKSZÍNHÁZ ORSZÁGOSAN EGYEDÜLÁLLÓ – INTERJÚ CSOMOR ÁGIVAL

Csomor Ágnes immár nyolc éve vezeti a Szegedi Gyermekszínházat, amely elmondása szerint azért egyedülálló és különleges, mert a társulat tagjait gyermekek alkotják. Szeged ismert színésznője évről-évre egyre több és több olyan fiatalt nevel ki a Napfény Városában egy erős és állandó stábbal karöltve, akik aztán sikeresen és kimagaslóan megállják a helyüket a művészvilágban. A Barátok Közt egykori sztárja a Szeged365.hu-nak adott, exkluzív interjúja következik.

TÖBB, MINT 70-EN PRÓBÁLTAK MEG BEJUTNI AZ ORSZÁGBA ILLEGÁLISAN

Több, mint 70-en próbáltak meg bejutni az elmúlt 24 órában illegálisan a megyébe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb