Közélet

Napi összefoglaló: 718 új fertőzött az országban, közel 20 a megyében, biztosított feltételek a második hullám leküzdéséhez

Az elmúlt 24 órában 718 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, amelyből 18-at Csongrád-Csanád megyében tartanak számon. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint minden feltétel biztosítva van a koronavírus második hullámának leküzdéséhez, Orbán Viktor pedig kijelentette: a cél az ország és gazdaság megmentése.

718 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, EBBŐL KÖZEL 20 A MEGYÉBEN

718 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 10 909 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 631 fő, 4014-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 6264 fő. 259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

ORBÁN: KÖTELEZŐ LESZ A HŐMÉRSÉKLETMÉRÉS AZ ISKOLÁKBAN

A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon, hanem hogy megvédjük Magyarország működőképességét – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában, ahol többek között kijelentette: minden magyar számára ingyenessé teszik az influenzaoltást, kötelezővé válik a hőmérsékletmérés az iskolákban és rövid időn belül hatósági árassá teszik a teszteket. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: portfolio.hu

GULYÁS: MINDEN FELTÉTEL ADOTT A MÁSODIK HULLÁM LEKÜZDÉSÉHEZ

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges feltételek biztosítottak – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón. Gulyás Gergely kifejtette: mind a kórházi ágykapacitás, mind a szükséges számú lélegeztetőgépek, mind a maszk, a kesztyű és egyéb eszközök utánpótlása rendelkezésre áll. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: MTI

MÉG EGY NAP ÉS KEZDETÉT VESZI A REPÜLŐSHOW

Még egy nap és szeptember 12-én kezdetét veszi a szegedi repülőshow a Huszár Mátyás Rakparton. Az esemény délután 16:00 órakor rajtol és egészen este nyolcig színesíti majd a Napfény Városában élők délutánját. A rendezvény a 4. Közép-Európa Kupa, 5. Szeged Ballon Kupa Fieszta és az Elő-Európa Bajnokság jövő évi világversenyének főpróbája lesz, amely keretében egy nagyszabású bemutató vár minden érdeklődőt. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: menetszel2016.blog.hu

SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ KONTRA KORONAVÍRUS: ÍGY VÁLTHATOD VISSZA JEGYED, HA AKAROD

Már csak egy nap maradt hátra, hogy visszaváltsd a jegyed a Szegedi Nemzeti Színház szeptemberi és októberi előadásaira, jelezte hivatalos közösségi oldalán a teátrum. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

BIZAKODÓ A SZEGED-CSANÁD GA A KÖVETKEZŐ MECCSÉVEL KAPCSOLATOSAN

A BFC Siófok elleni győzelem a labdarúgó NB II 7. fordulójában ösztönzőleg hatott a Szeged – Csanád Grosics Akadémia csapatára, hiszen ezzel végre megszakadt a csapat hatmeccses nyeretlenségi sorozata. Így bizakodva, újult erővel lépnek pályára szeptember 13-án, vasárnap, 19 órakor, a Szolnoki MÁV FC ellen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szeged-Csanád GA

ÖRÖKBE FOGADTÁK A SZEGEDI VADASPARK ÚJ LAKÓJÁT, CSÜLKÖT

Orbán Viktor után a Szegedi Vízmű Zrt. is örökbe fogadta Csülköt, a Szegedi Vadaspark legújabb lakóját. Az örökbefogadó tábla átadására „családi” körben, a vállalat családi- és sportnapján került sor a héten. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb