Közélet

Napi összefoglaló: drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma, jöhet a digitális karantén ellenőrzés, valamint a 150 ezres bírság a karantén szabályok megszegéséért

A mai nap sem kecsegtettek sok jóval a koronavírus számok, 1791 új fertőzöttet regisztráltak országosan, 85 főt pedig a megyében. A kormány pedig a karantén ellenőrzés egyszerűsítéséről, digitális nyomon követéséről, és a karantén szabályok megszegéséért járó bírság összegének 50 ezer forintról 150 ezer forintra való emeléséről fog dönteni. Lássuk, hát részletesen a mai nap legfontosabb híreit!

DRASZTIKUSAN EMELKEDIK A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

1791 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  44 816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1109 főre emelkedett, 13 580-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 30 127 fő. 1693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen.

DIGITÁLIS KARANTÉN ELLENŐRZÉSRŐL DÖNT A KORMÁNY, ÉS AKÁR 150 EZER FORINTOS BÍRSÁGOT KAPHAT AZ, AKI MEGSZEGI A KARANTÉN SZABÁLYOKAT

A karantén ellenőrzés egyszerűsítéséről, digitális nyomon követéséről, és a karantén szabályok megszegéséért járó bírság összegének 50 ezer forintról 150 ezer forintra való emeléséről dönt a kormány, valamint arra tesznek javaslatokat, hogy az iskolák és szakképzési intézmények rendszerét összekapcsolják az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT), hogy ezek az oktatási intézmények könnyebben és átláthatóbban tudjanak tájékozódni az iskolákat érintő koronavírus fertőzésekkel kapcsolatban.

AZ AMERIKAI PFIZER GYÓGYSZERGYÁR NOVEMBERBEN MÁR ENGEDÉLYEZTETNÉ A KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINÁJÁT

Az amerikai Pfizer gyógyszergyár novemberben már kéri a koronavírus elleni vakcinájának az engedélyeztetését, amelyet egy, a nemzetközi gyógyszeriparban is elismert, külföldön élő magyar kutató, Karikó Katalin és cége, a német BioNTech gyógyszergyártóval közösen fejlesztett ki – jelentette be Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója pénteken nyílt levelében.

MÓDOSUL A 2-ES VILLAMOS ÚTVONALA A HOLNAPI SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA – FC AJKA MÉRKŐZÉS KAPCSÁN

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint módosul a 2-es villamos útvonala a holnapi Szent Gellért Fórumban megrendezésre kerülő Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka mérkőzés kapcsán.

SÉFHÁBORÚ, SZEGED: KŐ KÖVÖN NEM MARADT A VISSZAVÁGÓN

Járványhelyzet ide vagy oda, ismét nagyot ment a Szegedi Séfháború, ami egyben revans is volt: két éve a szegediek győztek Bernáth József felett, ezúttal azonban a Michelin-csillagos ász húzta be a meccset. Érik a harmadik, mindent eldöntő összecsapás…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb