Közélet

Napi összefoglaló: csökken a fertőzöttek száma, januártól drágul a pályamatrica

Csökkenő tendenciát mutat az országban az újonnan beazonosított fertőzöttek száma, viszont megyénkben 206 személynél mutatták ki az új típusú koronavírus fertőzést az elmúlt 24 órában. 2021-ben kezdhetik meg a lakosság tömeges oltását és mutatjuk azt is, hogy hol végeztek tömeges tesztelést az elmúlt héten. Januártól gyökeres változások lesznek: indul a hálapénzrazzia országszerte, de az autópálya matricát is drágábban vehetjük majd meg. Jó hírek is vannak mára: tarolt a szegedi úszóegylet az országos bajnokságon és 800 év után újra látható lesz a Betlehemi csillag.

2021-BEN MEGKEZDHETIK A LAKOSSÁG TÖMEGES OLTÁSÁT

Napi operatív törzs: a mai sajtótájékoztatón többek között azt is közölték, hogy a tervek szerint a lakosság tömeges oltása 2021-ben kezdődhet meg. Szó esett továbbá arról is, hogy a harmadik héten a közigazgatásban az ügyfelekkel találkozó dolgozókat tesztelték ingyenesen és önkéntesen, összesen 429 682 tesztet végeztek el.

CSÖKKENT AZ ORSZÁGOSAN BEAZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Megyénkben viszont nem túl jó a helyzet, nézzük a mai számadatokat: az elmúlt 24 órában 3470 új esetet regisztráltak, ezzel 283 870 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében március óta immár 12 468 főt tartanak számon, amelyből 206 személynél az elmúlt egy napban jegyezték fel a fertőzést.

JANUÁRTÓL HÁLAPÉNZRAZZIÁK

Januártól ahogy életbe lép az orvosok emelt bérezése, megkezdődnek a kórházi hálapénzrazziák is, értesült róla a Népszava. Azok, akik megszegik a hálapénz tilalmat, akár egy évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak, de nem csak az egészségügyi dolgozó aki kapja, hanem az a páciens is, aki adja. Részletek:

TAROLT A SZEGEDI ÚSZÓEGYLET

Újabb sikereket könyvelhetünk el a szegediek körében: 8 aranyérmet, 1 ezüstérmet és 3 bronzérmet szereztek az országos bajnokságon.

A PARKOLÓDÍJAK MELLETT JÖVŐRE A PÉLYAMATRICÁKÉRT IS TÖBBET KELL FIZETNÜNK

a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgálató is emel az árakon. Vagyis, a honlapjukon közzétett díjtáblázat értelmében január 1-től az országos, éves matrica ára személyautónként 44 660 forint lesz, az idei 42 980 forint helyett.

EGY KIS ÉRDEKESSÉG: SZABAD SZEMMEL IS LÁTHATÓ LESZ A BETLEHEMI CSILLAG

Nyolcszáz év után, december 21-én újra szabad szemmel látható lesz a Betlehemi csillag, amely tulajdonképpen a Jupiter és a Szaturnusz különleges és igen ritka együttállásából rajzolódik ki az égen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb