Közélet

Napi összefoglaló: újból nőtt a fertőzöttek száma megyénkben, ma az olvasás ajándékot ért a Somogy-könyvtárban

Több mint 4 ezer újabb koronavírussal fertőzöttet regisztráltak országosan az elmúlt 24 órában, a megyénkben 290 beteget jegyeztek fel. Volt dolga a rendőröknek: 238 emberrel szemben intézkedtek a maszk viselésének elmulasztása miatt, és gy 19 éves fiú a legfiatalabb áldozata hazánkban a koronavírusnak. 2022 tavaszára készül el a Szabadka-Szeged közötti vasútvonal. Díjazták ma a Somogyi-könyvtárban a 10 legtöbbet kölcsönző és legaktívabb olvasót és mutatjuk, kik lettek a nap hősei.

ÚJRA MEGUGROTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA ORSZÁGOSAN

Az elmúlt 24 órában 4428 új esetet regisztráltak, ezzel 295 977  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 290 beteget jegyeztek fel az elmúlt egy napban, ami azt jelenti, hogy március óta immár 13 155 koronavírusost regisztráltak Szegeden és annak környékén.

238 EMBERREL SZEMBEN INTÉZKEDTEK A MASZKVISELÉS ELMULASZTÁSA MIATT TEGNAP

A karácsony előtti utolsó hétvégén is tartsuk be a védelmi intézkedéseket, hangsúlyozta Gál Kristóf az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az operatív törzs mai ülésén.

BALJÓS SZÁMOK: EGY 19 ÉVES FIÚ A LEGFIATALABB ÁLDOZAT

Az elmúlt 24 órában összesen 187 ember halt meg a koronavírus miatt Magyarországon, ez harminccal több, mint az ezt megelőző napon, akkor 157 halottról adott hírt a kormányzati tájékoztató oldal.

2022 TAVASZÁRA KÉSZÜL EL A SZABADKA-SZEGED KÖZÖTTI VASÚTVONAL

A Szeged és Szabadka közötti vasútvonal 2022 tavaszára használható lesz – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nikola Selakovic szerb külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatójukon.

AJÁNDÉK JÁRT A SOK OLVASÁSÉRT A SOMOGYIBAN

A 10 legtöbbet kölcsönző és legaktívabb olvasóját köszöntötte a Somogyi – könyvtár, ebből az alkalomból a könyvtárosok jelképes ajándékkal köszönték meg az intézmény életében jelentős szerepet betöltő látogatóknak az olvasás és a könyvtárak iránti elköteleződésüket.

FOLYTATÓDIK A SZEGEDI HŐSÖK: EGYEDÜLÁLLÓ ANYUKÁT ÉS CSÖPPSÉGEIT LEPTÜK MEG

A Szegedi Hősök akciónk 5 hetében több, mint 5.000 üzenetet kaptunk Tőletek, amelyek arról szóltak, hogy hová ugorjunk el egy kis szeretetcsomaggal. Rengeteg egészségügyi intézményben jártunk, de örömmel keltünk útra akkor is, ha egy nehéz helyzetben lévő családra hívtátok fel a figyelmünket. Így volt ez most is, Szandrához és gyönyörű kistündéreihez Ti küldtétek el a Szegedi Hősök különítményét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb