Közélet

Szeged365 start: már megint Need for Speed vezetett balesethez Szegeden, íme a hétvége legfontosabb hírei

Nagyon nem telt unalmasan ez a hétvége sem Szegeden: újabb aszfaltbetyár okozott komoly balesetet, gigantikus halászlé főtt a Covid-osztály dolgozóinak, jó hírt kaptak az ingázó munkások, és újabb szegedi hőst jutalmaztunk meg. Az Advent negyedik hétvégéjén lemaradtál a legfontosabb hétvégi hírekről? Ne aggódj, segítünk pótolni a mulasztást!

JÓ HÍRT KAPTAK AZ INGÁZÓK

Azok, akik munkavállalás céljából utaznak Magyarországra a szomszédos Szerbiából, nap, mint nap, nem kell, hogy felmutassák az országból ki és az országba belépéskor a 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet és mentesülnek a karanténkötelezettség alól is.

ÚJ GAZDASÁGVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK JELENTEK MEG

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hivatalos közösségi oldalán új gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. A gazdaságvédelmi akcióterv négy, leginkább a családokat és vállalkozásokat érintő elemmel bővült.

MÉGSEM EMELKEDNEK A PARKOLÓDÍJAK SZEGEDEN

A pénteken megjelent Magyar Közlöny többek között a helyi önkormányzatok adókivetését és az önkormányzati tulajdonban lévő cégek díjszabásait is újraszabályozta – adta hírül az Index. Ez pedig többek között azt is jelenti, hogy lőttek a szegedi parkolódíj emeléseknek.

MAGÁRA GYÚJTOTTA A LAKÁSÁT EGY HÖLGY SZEGEDEN

Magára gyújtotta szombat délután 4 óra körül egy nő a lakást Szegeden, a Rákóczi utcában. A földszinti lakásból kijövő nagy füstre a szomszédok figyeltek fel, ők értesítették a szegedi tűzoltókat.

LEHET, HOGY MEGMENEKÜL A CSERKÓ?

Legkésőbb január 31-én bezár a Cserepes Sori Piac – írtuk meg az önkormányzat hivatalos oldalára feltöltött, november 27-i előterjesztés alapján. A nagy vihart kavart döntés úgy tűnik, újabb fordulópontjához érkezett: a Magyar Közlönyben péntek este megjelent határozat kalap – kabát kimondja, hogy az önkormányzati tulajdonú helyiségek bérleti szerződése a bérlő egyoldalú, írásbeli nyilatkozata alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik.

HÁROM SZEGEDI CSODÁLATOS ÖNZETLENSÉGE ARANYOZTA BE A SZOMBATOT

Emberségből, szegediségből és gasztronómiából egyaránt jeles: kereken száz adag halászlevet főzött három remek szegedi szombat délután a II-es kórház Covid-osztályán dolgozó hősöknek. A filézett ponty halászlé a Fokán rotyogott, az ajándékot személyesen vitték be a szegedi járványkórházba.

ÚJABB HELYSZÍNT KAPTAK A SZEGEDI GRAFFITISEK

Szeged egy újabb legálisan festhető falfelülettel bővült, ahol a graffiti művészek kötöttségek és retorzió nélkül varázsolhatnak. Ha Te is alkotni szeretnél, vagy csak érdekelnek az eddig elkészült igényes munkák, érdemes elsétálnod a Rókusi városrészen található, Csáky József utcai garázssorhoz.

KIJAVÍTOTTÁK A BELVÁROSI HÍD KORLÁTJÁT

Mégsem lett Neverending Story a Belvárosi híd korlátjának javítása: a februári viharban kidőlt hídkorlátot először egy ideiglenes darabbal helyettesítették, majd több, mint 10 hónap után, szombat délután befejezték a végleges korlátelem telepítését. 

EGY IGAZI KIS SZUPERHŐST LEPTÜNK MEG AJÁNDÉKKAL

Közeleg a szeretet ünnepe, a fináléjához közeleg a Szegedi Hősök akciónk. Zsombón jártunk, ahol megismertünk egy fantasztikus kisfiút, akinek küzdeni akarása és kedvessége példa lehet mindannyiunk számára. A 8 éves Máté leukémiával küzd, édesanyja a férje halála óta egyedül neveli, mondanunk sem kell, nehéz körülmények között.

A HÉTVÉGE BUNKÓJA DÍJAT IS ODAÍTÉLTÜK

Álló furgonba csapódott egy fekete Audi a Moszkvai körúton vasárnap délután 1 körül, a sofőr súlyosan megsérült – írtuk korábban. A cikkünket követően valóságos üzenet-cunami zúdult ránk, a jelek szerint a baleset előtt többen is találkoztatok az ideiglenes rendszámú autót vezető kalapos férfival a szegedi forgalomban. A bennünket megkereső szemtanúk beszámolói alapján úgy tűnik, valamiféle autós vagánykodás vezetett a brutális ütközéshez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb