Közélet

Napi összefoglaló: alapítványi fenntartású lesz a Szegedi Tudományegyetem, megkapta az engedélyt a kínai Sinopharm

A mai napon az egyetemi Szenátus rendkívüli ülésén eldőlt, költségvetési intézményből alapítványi fenntartású lesz a Szegedi Tudományegyetem. Mindeközben az OGYÉI kiadta az engedélyt a Sinopharm vakcinájára, így a kínai oltóanyaggal bővül az országban elérhető vakcinák sora.

KORONAVÍRUS: ELKEZDTÉK AZ ORVOSTANHALLGATÓK OLTÁSÁT SZEGEDEN, 72 ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

1.459 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 83 beteg – adta hírül a kormányzati koronavírus portál, az adataik alapján Szegeden és környékén 72 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. A gyógyultak száma 254.783, az aktív fertőzötteké hosszú hetek óta először százezer alá zuhant, jelenleg 97.752 fő. 3.649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen. Közben elindult az orvostanhallgatók oltása Szegeden, ezt Prof. dr. Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja jelentette be. 

KEZDEMÉNYEZNI FOGJÁK JOÓB MÁRTON LEMONDÁSÁT

“A legelső nyilvános közgyűlésen kezdeményezni fogjuk, hogy Joób Márton mondjon le” – jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Tápai Péter önkormányzati képviselő (Fidesz), a szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a frissen szabadult politikus a szegedi közgyűlés tagja maradjon.

MÜLLER CECÍLIA: MEGKAPTA AZ ENGEDÉLYT A KÍNAI SINOPHARM VAKCINÁJA

Az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos bejelentette, hogy az OGYÉI kiadta az engedélyt a kínai Sinopharm vakcinájára.

GYÖRGY ISTVÁN: A HÁZIORVOSOK FOGJÁK HÍVNI A VÉDŐOLTÁSRA REGISZTRÁLT LEGIDŐSEBBEKET – SZEGEDEN IS SZÁMÍTHATNAK AZ ÉRTESÍTÉSRE AZ ÉRINTETTEK

A jövő hét elején megkezdődik a legidősebb regisztrált emberek beoltása, őket a háziorvosok fogják értesíteni – mondta el György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken. Az elhangzottak alapján Szegeden is számíthatnak az értesítésre az érintettek.

BREAKING: ELDŐLT, ALAPÍTVÁNYI FENNTARTÁSÚ LESZ A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

Véget ért a Szegedi Tudományegyetem péntek délutáni, rendkívüli szenátusi ülése, melyen eldőlt: költségvetési intézményből állami alapítású közhasznú alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakul az SZTE. Magyarán, a modellváltás zöld utat kapott, alapítványi fenntartású lesz az intézmény.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb