Közélet

Napi összefoglaló: húsvétig nincs enyhítés, drámai ütemben növekednek a számok

Zúzós pénteket tudhatunk magunk mögött Szegeden, nem mással, mint Orbán Viktorral kezdtük a napot, aki bejelentette, hogy este 10-re tolják át a kijárási tilalmat és jöhet a boltok négyzetméter alapú nyitása. Ezt az információt később Gulyás Gergely annyival bővítette ki, hogy mindez csak húsvét után fog megtörténni. Az operatív törzs szerint addig beoltják a pedagógusokat és a napi koronavírus adatok is rekordot döntöttek, míg Duda Ernő szerint nem lesz elég a 2,5 millió beoltott a nyitáshoz. Egy kis szegedi hírrel is jövünk: látványos megoldásokkal modernizálják a Szeged Plázát.

ORBÁN VIKTOR: NINCS KÉTSÉGEM, SZABAD NYARUNK LESZ

Szabad nyarunk lesz, útban vagyunk a szabadság felé – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy a nyárra visszakaphatjuk az életünket, de lehetnek olyan szolgáltatások, főként rendezvények, amelyeket csakis az oltást igazoló papírral lehet igénybe venni, látogatni.

GULYÁS GERGELY: HÚSVÉTIG NINCS LAZÍTÁS

Gulyás Gergely elmondása szerint amint az ország átlépi a 2,5 milliós határt, vagyis amikor ennyien megkapták legalább az oltás első adagját, akkor a következhet be a kijárási tilalom kurtítása és a részleges nyitás.

HÚSVÉTIG BEOLTJÁK A PEDAGÓGUSOKAT

A hétvégén leállítják az Oktatási Hivatal rendszerét, de hétfőn éjfélre már minden feltétel adott lesz – mondta Maruzsa Zoltán. Azokat a pedagógusokat, akik március 24-ig regisztráltak, a jövő hét elején SMS-ben fogják értesíteni, az oltást pedig részben a húsvéti hosszú hétvégén, április 1–3. között fogják megkapni a lakcímükhöz tartozó kórházi oltópontokon. 82 ezer bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai pedagógusról van szó – tájékoztatott. 

REKORDSZÁMOK PÉNTEKRE

Drámai ütemben növekednek a számok: átlépte a 11 ezret az új fertőzöttek száma az országban, pontosan 11 265 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 614 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is drasztikusan emelkednek a számok, az elmúlt 24 órában 514 új esetet regisztráltak. Elhunyt 275 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 499 főre emelkedett.

DUDA ERNŐ SZERINT 2,5 MILLIÓ OLTOTT NEM LESZ ELÉG

Először Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az állami rádióban arról, hogy ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót, el lehet kezdeni a nyitást. Ezzel számol azóta Gulyás Gergely miniszter is. Valójában azonban 3,5 millió oltott ember kellene a biztonságos nyitáshoz. Ezt mondta a 168.hu-nak Duda Ernő, szegedi virológus.

ESZMÉLETLEN TERVEK: MODERNIZÁLJÁK A SZEGED PLÁZÁT

Megkezdődött a Szeged Plaza külső homlokzatának modernizálása, amelynek keretében teljesen megújul a bevásárlóközpont megjelenése a pláza üzemeltetője és tulajdonosa, az Indotek Group által. Korábban már sor került a pláza belső tereinek megújítására, amelyet most a beruházás második ütemeként, a bevásárlóközpont külső megújulása követ.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb