Közélet

A kormány elhatárolódik Gulyás László kijelentéseitől, ha tudták volna, nem kapja meg a Magyar Érdemrend kitüntetést március 15-én

A kormány elhatárolódik a Szegedi Tudományegyetem oktatójának, Gulyás Lászlónak a kijelentéseitől – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

Újságírói kérdésre válaszolva hangzott el Gulyás Gergelytől a kijelentés, miszerint a kormány elhatárolódik a Szegedi Tudományegyetem oktatójának, Gulyás Lászlónak a kijelentéseitől. Mint mondta, a Szegedi Tudományegyetem kiadott egy választ, amit szó szerint idézett:

“A Gulyás Lászlónak tulajdonított kijelentések ellentétesek a Szegedi Tudományegyetem értékrendjével. Az ügyben a rektor vizsgálatot rendelt el, annak lezárultáig az egyetem bővebb tájékoztatással nem tud szolgálni” – olvasta fel az egyetem álláspontját Gulyás Gergely, majd hozzátette, hogy a kormány is egyetért ezzel, tehát a kormány értékrendjével is összeegyezhetetlen az, amit Gulyás László kijelentett.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is hozzátette, hogy ha ezek ismeretében lettek volna, akkor nyilvánvalóan kitüntetésre nem kerül sor, hiszen Gulyás László március 15-én a Magyar Érdemrend elismerést kapta.

A teljes sztori egyébként….

…és Áder János is kifejtette véleményét:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb