Közélet

Napi összefoglaló: májusra már hatmillió beoltott lehet, nem kötelező hétfőn iskolába vinni a gyerekeket

Letudtuk a csütörtököt, holnap már péntek! Előtte viszont mutatjuk a nap legfontosabb történéseit, hogy nehogy lemaradj valamiről: a koronavírussal kezdtük a napot, némi emelkedés tapasztalható az újonnan fertőzöttek számában, majd Gulyás Gergely kijelentette, hogy májusra meglehet a hatmillió beoltott. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján arról tájékoztatott mindenkit, hogy bár hétfőn megindul, viszont nem kötelező iskolába vinni a gyerekeket. A szegedi Dr. Röst Gergely is megszólalt, megcáfolta a Coviddal kapcsolatos álhíreket és még egy szegedi tutiság, ami nem vírus: videón mutatjuk be, ahogy bevontatják a Garden Stégnek helyet adó kikötőt a Partfürdőre.

NAPI COVID-ADATOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 5307 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 736 982 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is újra emelkedőben vannak a számok, 281 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 256 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 521 főre emelkedett.

AZ OLTÁS ÉLETET MENT

Gulyás Gergely a Kormányinfóban kiemelte, még ha a Janssen vakcina ki is esik, akkor is 6 millió beoltott lehet nálunk május végére. Mától a kormány oltási kampányt indít, az Oltás életet ment címmel!

SULI VAGY NEM SULI?

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján megismételte a korábbi bejelentéseket, miszerint április 19-től csak az óvódások és az alsó tagozatos osztályosok térnek vissza a jelenléti oktatáshoz, a felső tagozatos diákok pedig május 10-től. Az államtitkár közölte, ha valaki nem akarja, hogy a gyereke iskolába menjen, van erre lehetőség, és az iskolavezetők ezt engedélyezhetik. Ehhez nincs szükség petícióra sem, a jogszabályok erre lehetőséget biztosítanak. 

FÉLREÉRTÉS MIATT BRIT MUTÁNS KÁOSZ

Nem igaz, hogy nem halálosabb a brit mutáns, vagyis félreértésen alapultak azok a sajtóhírek, amelyek szerint fertőzőképesebb, de nem halálosabb a koronavírus brit variánsa – olvasható a KOVIDők Facebook oldalán, ahol Dr. Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Járványmatematikai modellező és epidemiológiai elemző munkacsoport tagja fejtette ki a véleményét.

MEGJÖTT A GARDEN STÉG A PARTFÜRDŐRE

Ma délelőtt bevontatták, egészen pontosan visszavontatták a több, mint 300 négyzetméter alapterületű, 48 kishajó kikötésére alkalmas, a Garden Stégnek is helyet adó kikötőt a Partfürdőre. A feladatot ezúttal is a Jégvirág V hajóra bízták, a 300 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósult vízi építményt ugyanis az árhullámtól védve ideiglenesen a hattyasi téli kikötőben pihentették.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Click This Link
'Fel a tetejéhez' gomb