Közélet

Napi összefoglaló: kedden sem szökött az egekbe az újonnan azonosított fertőzöttek száma, már van elegendő mennyiségű oltás arra, hogy mindenkit beoltsanak

Kedden sem szökött az egekbe az újonnan azonosított fertőzöttek száma, 1253 embernél regisztrálatak koronavírus fertőzést, talán most már tartósan így is maradnak a számok. Müller Cecília az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy már van elegendő mennyiségű oltás arra, hogy mindenkit aki csak szeretné beoltsanak. Mindezek mellett hatalmas vakcinaszállítmány érkezett ma hazánkba, 480 ezer adag Szputnyik-oltóanyag. Az is kiderült ma, hogy délelőtt szavazott az Országgyűlés a Szegedi Tudományegyetem alapítványi fenntartásba vételéről, amit a minősített többség esetében 134 igen szavazattal el is fogadott a Parlament. Megvan mikor nyit a szegedi Füvészkert és még egy fontos dolog Szegedről: kerekesszékre gyűjt a Karitáció Alapítvány a nyitott gerinccel született kis Bende részére. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

1200 AZ ÚJ FERTŐZÖTT CSUPÁN

Az elmúlt 24 órában tovább csökkent az új fertőzöttek száma az országban, talán most már tartósan így is maradnak a számok. A legfrissebb adatok alapján 1253 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 772 707 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 45 új esetet regisztráltak tegnapról mára.

VAN ELEGENDŐ OLTÁS MINDNEKINEK

“Itthon már rendelkezésre áll az a védőoltás-mennyiség, amellyel mindenki védetté tehető a fertőzés súlyos, szövődményes lefolyásával szemben” – emelte ki Müller Cecília. A héten minden védőoltás-típus rendelkezésre áll, aki oltakozni szeretne, megteheti – mondta a szakember, megemlítve, hogy a Sinopharm vakcinájára bárki maga is bejelentkezhet az interneten.

HATALMAS SZPUTNYIK-SZÁLLÍTMÁNY MÁRA

Ma újabb Szputnyik-szállítmány érkezik Oroszországból – jelentette be Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Ebből 200 ezer adag első komponensű oltóanyag, amivel Szijjártó szerint Oroszország teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségét az első oltásra alkalmas vakcinákra vonatkozóan.

HIAVATLOS: ALAPÍTVÁNYI FENNTARTÁSBA KERÜLT AZ SZTE

Ma délelőtt szavazott az Országgyűlés a Szegedi Tudományegyetem alapítványi fenntartásba vételéről, amit a minősített többség esetében 134 igen szavazattal, az egyszerű többségi részek esetében 133 igen szavazattal fogadott el a Parlament.

MÁJUS 8 – STARTOL A FÜVÉSZKERT

A szegedi Füvészkert hivatalos Facebook oldalán megjelent tájékoztatás szerint noha a kert munkatársai is nagyon várják már a nyitást és megkezdték a visszaszámlálást, a természetkedvelő szegedieknek úgy tűnik arra még egy kicsit várnia kell. No nem olyan sokat, a botanikus kert úgy néz ki leghamarabb május 8- án, jövő hét szombaton tárhatja ki kapuit a nagyközönség előtt.

GYŰJTÉS A SZEGEDI KIS BENDÉNEK

Kerekesszékre gyűjt a Karitáció Alapítvány a nyitott gerinccel született kis Bende részére, írták szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben. Nem volt kérdés, hogy a Karitáció Alapítvány bohócdoktoraival a Szeged mellett élő kis Bende gyógyulása mellé állunk. Megérintett minket a család összetartó szeretete és a kisfiú életöröme. Ezért felkerestük a Várkonyi családot, hogy – a kisfiú rehabilitációjára adott adományok mellett – mi az, amire még szükség van Bendének a gyógyuláshoz” – közölte az alapítvány, hiszen nem csak a terápiák, hanem a Bende által használt segédeszközök is jelentős összeget emésztenek fel a családi kasszából.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb