Közélet

Napi összefoglaló: júniusban jön a Szegedi Szabadtéri, rendőrségi kísérettel vágtatott egy paripa Szőregen

Felpörgött a hétfő Szegeden, volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: napindító (végre alacsony) Covid-adatok, rendőrségi kísérettel vágtató paripa Szőregen, érettségiző diákok és számtalan szegedi siker! Lazulj el a Szeged365-tel így estére, meghoztuk a napi összefoglalót!

HÉTINDÍTÓ COVID-ADATOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 1219 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 111  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 50 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 908 főre emelkedett. 

STARTOLT AZ ÉRETTSÉGI SZEGEDEN

Elstartolt ma reggel az idei évi érettségi, melyen elsőként szokás szerint ismét magyarból adtak számot a tudásukról a végzős diákok. A feladatok között előkerült az 1848-as szabadságharc szónokairól szóló cikk is, illetve egy Mikszáth Kálmán-novella elemzése, vagy Arany János és Tóth Árpád egy-egy versének összehasonlítása, olvasható az Eduline cikkében.

JÚNIUSBAN JÖN A SZABADTÉRI

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója elmondta, módosítani kellett a programot, de a 90 éves ünnepi évad június 24-én, a Szimfonikus Zenekar nagykoncertjével veszi kezdetét. A Szegedi Szabadtéri Játékok részleteiben: július 2-10-ig látható lesz a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera, majd július 17-én és 18-án a Puskás, a musical lesz látható, július 23-án pedig a Magyar Állami Népi Együttes lép színpadra a Tánc-ünnep című előadásával.

NANÁ, HOGY SZEGEDEN VANNAK A LEGJOBB KUTATÓK!

Megosztott Akadémiai Díjat kapott ma Pál Csaba és Papp Balázs, az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biokémiai Intézetének kutatói. Az elismeréseket Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke adta át a köztestület 194. közgyűlésének hétfői ünnepi ülésén.

SZEGEDI SIKER SZOLNOKON

Nagyszerűen szerepeltek az MVM Szeged VE tehetségei a Szolnokon rendezett ifjúsági kajak-kenu találkozón: vasárnap Szilágyi Balázs és a Csorba-Kiss páros is aranyérmes lett – osztotta meg a hírt a Szegedi Vízisport Egyesület hivatalos Facebook oldalán.

VÁGTASS, KICSI LOVACSKA!

Szilaj, a vad völgy paripája a Makai úton gyorsult egyet hétfő délután, mint a Szegeden Láttam csoportba feltöltött videón is látszik, némi rendőri kísérettel.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb