Közélet

Napi összefoglaló: megvan az 5 millió beoltott, sorra jelentik be a fesztiválokat a szervezők

Folyamatosan csökkenek a számok, és ma meglett az 5 millió beoltott! Holnaptól nem kell maszkot viselnünk a köztereken, utákon. Ki is jött a Magyar Közlöny az enyhítésekről! Nincs gáz, ha nem kapod meg a kártyát, ugyanis a védettségi igazolvány helyett elfogadják a szállásadók és a vendéglátósok is az applikációt. Sorra jelentik be a fesztiválokat a szervezők és szegedi hősök is születtek ma. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

MEGVAN AZ A BŰVÖS 5 MILLIÓ

Megvan az 5 milliomodik beoltott magyar állampolgár – jelentette be Orbán Viktor Facebook oldalán. Mint fogalmazott: “hónapok óta mondjuk, ha vissza akarjuk kapni a régi életünket, akkor az oltással védekezhetünk sikeresen.” Orbán Viktor közölte: nem kell maszkot viselnünk a szabadtéren, az utcán, a köztereken. 

FOLYAMATOSAN CSÖKKENŐ SZÁMOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 647 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 801 672 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 18 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 475 főre emelkedett. 

KIJÖTT A HIVATALOS MAGYAR KÖZLÖNY AZ ENYHÍTÉSEKRŐL

Megszűnik a kijárási tilalom, eltörlik a kötelező közterületi maszkviselést, mehetnek a “zenés-táncos” rendezvények – a péntek reggeli miniszterelnöki bejelentéseket követően kijött a Magyar Közlöny, benne az összes, 5 millió beoltott után életbe lépő játékszabállyal.

NEM RENDEL TÖBB PFIZERT MAGYARORSZÁG

Hiba lenne, ha Magyarország lemondana a Pfizer-vakcináról – mondta Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora az RTL Klubnak, majd hozzátette, hogy szerinte ez a legkorszerűbb és leghatásosabb védőoltás. A kormány tegnap közzétett táblázata szerint még 17,2 millió adag nyugati vakcina van rendelés alatt vagy áll már raktárban.

KÁRTYA HELYETT APPLIKÁCIÓ

Mostantól annak sem kell lemondania az utazásról, aki még nem kapta kézhez védettségi igazolványát: egy friss, rendelet alapján a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, fürdők és attrakciók is elfogadhatják a védőoltást igazoló applikáció.

SORRA JELENTIK BE A FESZTIVÁLOKAT

Meghozta a kedvet a járványügyi korlátozások enyhítése a növekvő beoltottság és a javuló járványadatok. Ez abból is látszik, hogy felszabadulunk a járványhelyzet okozta bénultságból, hogy sorra jelentik be a nyári fesztiválok megtartását. Szombaton a Debreceni Campus-fesztivál elindításáról érkezett hír, de bejelentették a szervezők, hogy megtartják az Everness Nomád önismereti fesztivált Siófokon, illetve Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is megrendezik a Duna Karnevált és lesz Fishing on Orfű és Rockmaraton is.

A NAP SZEGEDI HŐSEI, AKIK KUTYUST MENTETTEK

A nap sztorija már délelőtt befutott hozzánk, ami lényegében nem is ma történt, hanem még péntek este Újszegeden, a Marosliget Lakóparkban. Történt ugyanis, hogy egy kutyus beleragadt az iszapba, a lakópark melletti patakba, majd a helyiek megpróbálták kimenteni, de végül a tűzoltók siettek a helyszínre. A sztoriban egyébként van még egy csomó gyerek, némi tejbegríz és természetesen a happy end a végére!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb