Közélet

Az SZTE megvizsgálta a Völner-ügyet Szegeden: nem történt szabályszegés az egyetemen

Tovább bonyolódik a Völner Pál ügy hazánkban, most pedig egy szegedi szállal is bővült – írtuk meg hétfőn, miszerint a 444.hu birtokába került nyomozati anyagból az derült ki, hogy Schadl György a szegedi egyetem polgári jogi tanszékének vezetőjét is megkérte arra, hogy az segítsen Völner Pál egyik ismerősének büntetőjogi vizsgájában. Az SZTE ma megjelent közleményében kiemelte: megvizsgálták az ügyet és a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt az egyetemen.

Nagy port kavart hétfőn három egyetemen is a Völner-ügy. Budapest, Pécs és Szeged is középpontba került, majd délután az SZTE közleményben jelentette be: a Szegedi Tudományegyetem nem tud róla, hogy az intézménynek érintettsége lenne a Völner-ügyben, de belső vizsgálatot kezdeményeztek.

NEM TÖRTÉNT SZABÁLYSZEGÉS

Mai közleményükben már azt írják, hogy: “a Szegedi Tudományegyetem megvizsgálta az egyetem, illetve oktatói esetleges érintettségét a végrehajtókat érintő büntető eljárások során az egyetemi vizsgáztatások szabályszerűségével kapcsolatosan egyes sajtótermékekben megjelent információkat. A rendelkezésre álló információk alapján megállapította, hogy a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt és ezért a vizsgálatot maga részéről lezárta.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb