Kikapcs

A SZIN árnyoldala: ellepte a szemét a szegedi belvárost, óriásit küzdöttek a környezetgazdák

Vasárnap hajnalban véget ért a sorban 55. Szegedi Ifjúsági Napok, a rengeteg borgőzös élmény mellé pedig – jó szokás szerint – ipari mennyiségű hulladék társult Szeged belvárosában. Szeged365 olvasói tudósítások szerint a legrosszabb a helyzet a Belvárosi híd korlátjain és a Huszár Mátyás rakpart könyöklőin volt, gyakorlatilag hajnalra egy négyzet(centi)méter sem volt, ahol ne éktelenkedett volna sörösüveg, cigicsikk, vagy valami egészen izgalmas tétel. Az ügyben most a szegedi közterületek takarítását ellátó Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft is megszólalt.

“Az elmúlt héten sajnálatos módon megismerhettük a SZIN fesztivál árnyoldalát is, ugyanis rengeteg szemét lepte el a belvárost és a Tisza-partot. Munkatársainknak nagy kihívás volt megbirkózni a mérhetetlen mennyiségű üres üveggel és sörös dobozzal. Az erőfeszítéseiknek köszönhetően Szeged újra régi fényében ragyog” – írták közösségi média oldalukon, majd hozzátették, hogy

az esemény ismételten rámutatott a környezettudatosság fontosságára.

“Azon dolgozunk, hogy a jövőben még hatékonyabban tudjunk fellépni az ilyen kihívások ellen és megőrizhessük városunk szépségét” – zárták posztjukat.

Az 55 éves SZIN-en készült Szeged365 anyagokat az alábbi gyűjteményben találod:

Fotók: SZKHT

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb