Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Halfesztivál, jótékonysági futás, gumikacsa verseny és viperák is várnak ezen a hétvégén Szegeden

Elkezdődött a suli, vele együtt pedig jött az ezzel járó stressz, de van egy jó hírünk: a hétvége is elérkezett Szegedre. Rengeteg programot találtunk a következő napokra, hiszen indul

  • a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál,
  • de lesz gumikacsa verseny,
  • jótékonysági futás, kerékpározás és sétálás,
  • izgalmas programok a Vadasparkban,
  • és Szobori búcsú Ópusztaszeren.

Kapcsolódj ki ezen a hétvégén, meghoztuk a szegedi és a környékbeli programokat, itt a Szeged365 Kikapcs!

INDUL A NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL

2023. szeptemberében ismét útra kel az óriás bogrács és elfoglalja helyét a Móra Ferenc Múzeum előtti Vízi bástyán. A tiszai halászlé ünnepét a hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén, 1 – 2 – 3-a között rendezik meg a Napfény városában, ekkor startol el ugyanis a sorban a 26. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál – jelentették be a szervezők, melynek már meg is van a részletes programja.

FUTÁS ÉS KERÉKPÁROZÁS, A JÓ ÜGY ÉRDEKÉBEN

Idén, szeptember 2-án, szombaton már hatodik alkalommal pattannak kerékpárra, futnak és sétálnak a tettrekész szegediek, hogy segítő kezet nyújtsanak a szegedi Gyermekklinikának a “Kétlábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület” jótékonysági sporteseményén.

Az esemény szombaton 9 órakor a Garden Stégtől indul, ekkortól lehet nevezni és maga a rajt 10 órakor lesz. Mint a rendezvény neve is mutatja gyalog vagy bringával is el lehet indulni.

  • A kerékpárosok pontosan 26 kilométert tekernek, a tiszaszigeti Mélypontot veszik célba, majd onnan vissza Szőregre. Őket útközben három frissítő pont fogja várni.
  • A futók 6 és 12 kilométeres távokon tehetik próbára magukat, míg a legkisebbek és idősebbek egy 4 kilométeres sétával csatlakozhatnak a jótékonysági eseményhez.

RÁKOSIVIPERA-NAP A VADASPARKBAN

Rákosivipera-napot rendeznek szombaton a Szegedi Vadasparkban, a látogatók ekkor megismerkedhetnek a legveszélyeztetettebb hazai hüllőfajjal, valamint a védelme érdekében tett intézkedésekkel.

GUMIKACSÁK A TISZÁN

Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Gumikacsa Versenyt Szegeden. A Classic Grill VIII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyen az elmúlt évekhez hasonlóan idén is 5000 darab sárga színű gumikacsa fogja ellepni a Tiszát és versengeni egymással egy jó cél érdekében – tudtuk meg a szervezőktől. Mint kiderült, az eseményt idén szeptember 2-án rendezik meg a Partfürdőn.

SZOBORI BÚCSÚ ÓPUSZTASZEREN

Szeptember 3-án, vasárnap tartják az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egyik legfontosabb ünnepét, a Szobori búcsút. A püspöki ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők. Mint kiemelték, a hagyományoknak megfelelően a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek a búcsúra. A fogatok látványos felvonulása mellett fogathajtó ügyességi verseny is várja az érdeklődőket.

CSAK ELŐRE SZURKOLÓI ÉVNYITÓ

A Csak Előre A Szegedi Kézilabdáért Egyesület szurkolói évnyitót tart szombaton. Lesz kocsma quiz, sörpong verseny, kézilabda dobó verseny és természetesen a jól megszokott szurkolói indulók is felcsendülnek szombaton a Golden Presszóban. Mindezek mellett a Pick Szegedhez kapcsolódó témákról tartanak beszélgetéseket.

ÚJSZEGEDI VIDÁM NAPOK

Joób Márton idén is megrendezi az Újszegedi Vidám Napokat, ahol a résztvevők minden vidámparki játszóeszközt ingyen használhatnak. Lesz dodgem, ugrálóvár, gyermekvasút és trambulin, így egy igazán szórakoztató hétvégét varázsolhatunk a gyerkőcöknek szeptember 2-án és 3-án.

MESTERSÉGES INTELIGENCIA KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ AZ AGÓRÁBAN

Ezen a hétvégén megnyílik a Szent-Györgyi Albert Agóra Központ által meghirdetett mesterséges intelligenciával készített alkotások kiállítása. A megnyitó 2023.szeptember 2-án szombaton, 14.00-kor lesz az Agóra földszintjén. 27 pályamunka kerül díjazásra és kiállításra.

Kép: Reich Patrik.

TISZA DOKK

Felpörögnek a lemezek a Tisza-parton, a Halfesztivál mellett az éjszakai kikapcsolódás is biztosított, hiszen

  • pénteken este Millennium Kids parti lesz a Tisza Dokkon,
  • szombaton pedig Sexy Szombat Welldannal.

HUNGI

A sulikezdésre erősít a Hungi,

ZÁRÓCEREMÓNIA A PICK ARÉNÁBAN

Hétfőn indult az IOI2023, avagy a világ legnagyobb programozási diákolimpiája Szegeden. 90 ország 360 versenyzője, plusz a kisegítő személyzettel együtt 1000 résztvevő érkezett meg a Napfény Városába. A záróceremóniát vasárnap, 17:00-kor tartják Pick Arénában, ami nyilvános lesz.

Fotó: IOI 2023 Hungary.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb