Közélet

“Nemzetközi sétáló utcává torzultak a dűlő utak” – videón, ahogy egy 50-60 fős migránscsoport halad át Ásotthalmon

Egyre aggasztóbb a helyzet a déli határon. Kedden írtuk meg, hogy sorozatlövő fegyverből lőttek a Mórahalom térségében lévő ideiglenes biztonsági határzárnál tartózkodó szerb-magyar közös járőrcsoportra, majd az is kiderült, hogy szintén Mórahalom térségében, a határkerítésen átmászva fegyverrel fenyegette a rendőröket egy török férfi. Ásotthalomnál sem jobb a helyzet, Papp Renáta, a település polgármestere ugyanis egy olyan videót osztott meg a közösségi oldalán, amelyen az látszódik, hogy 50-60 fős csoportokban mozognak az illegális bevándorlók a helyszínen.

“Nemzetközi sétáló utcává torzultak a dűlő utak. 50-60 fős csoportokban mozognak az illegális bevándorlók. Egy éjszaka alatt több tucatnyi csempész jármű fordul meg a településen. Folyamatosak a lövések a határ túloldalán, amit mi, ásotthalmiak is hallunk. Ma csak az ásotthalmi polgárőrség 157 fő feltartóztatásában intézkedett. Kijelentjük, a határvédelem – az itt teljesítő egységek jelenléte mellett, de – összeomlott” – írt a polgármester a közösségi oldalán a következő videót mellékelve:

JÁRŐRCSOPORTRA LŐTTEK MÓRAHALOMNÁL

Sorozatlövő fegyverből lőttek a Mórahalom térségében lévő ideiglenes biztonsági határzárnál tartózkodó szerb-magyar közös járőrcsoportra szeptember 21-én, 22:30-kor – tudtuk meg kedden a rendőrségtől. A lövések Szerbia irányából érkeztek,

  • előbb a légtérbe,
  • majd kicsivel később már a rendőrök felé leadott, legalább négy egyes,
  • majd több rövid sorozatlövést is észleltek a négyfős járőrcsoport tagjai.

GÉPKARABÉLLYAL BIZTOSÍTJÁK A MIGRÁNSOK ÁTKELÉSÉT

Szintén tegnap írtuk meg, hogy 2023. szeptember 22-én 6 óra után pár perccel figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor Röszke térségében egy Szerbia felől az ideiglenes biztonsági határzár kerítései között létesített manőverútra létrán átmászó férfire – kezdte a nem mindennapi közleményt egy videóval szemléltetve az ORFK Kommunikációs Szolgálata, akik azt is kiemelték, hogy a férfi egy gépkarabéllyal biztosította az illegális határátlépők átkelését a helyszínen.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb