Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: újra kitárja kapuit a Móra Ferenc Múzeum Szegeden, de lesz fogathajtó bajnokság, ételosztás az Anna-kúton és egy csomó pörgős parti

Órákon belül kitör az igazi hétvége, és a jó idő mellé még egy csomó programot is kapunk Szegedre. Többek között:

  • újranyit a Móra Ferenc Múzeum,
  • fedett pályás, fogathajtó bajnokság lesz vármegyénkben, méghozzá Mórahalmon,
  • érkezik a FIRST LEGO League,
  • lesz ételosztás az Anna-kúton,
  • egy csomó parti,
  • és tuti mozifilmek is Szegeden.

Bármi terved is legyen, mai programajánlónkkal alaposan meghozzuk neked is a kedved a hétvégéhez. Tarts velünk ma is!

ÚJRANYIT A MÓRA FERENC MÚZEUM

Visszatér a téli szünetről a Móra Ferenc Múzeum. A tavalyi ókori Kína-kiállítás egyik része, az agyagkatonák továbbra is láthatóak a múzeumban: egészen tavaszig maradnak Szegeden. Emellett egy különleges kínai festő, Csen Lukács alkotásait is láthatják az érdeklődők, melyek közül többet is elveszettnek hittek a kutatók. A múzeum január 27-től nyitja ki újra kapuit.

FOGATHAJTÓ BAJNOKSÁG MÓRAHALMON

Rendkívül izgalmas és egyedülálló esemény érkezik Szeged közelébe, hisz vármegyénkben először, Mórahalmon kerül sor fedett pályás, fogathajtó bajnokság megrendezésére. A Vass Kálmán Emlékverseny exkluzivitását számos tényező garantálja, először is a verseny főszervezője, igazgatója, egy rendkívül tehetséges fogathajtó, Posta Dávid, továbbá a Futó-Dobó Lovasközpont, amely a bajnokság helyszínéül szolgál. Forró tea, forralt bor, lángos, kürtőskalács és természetesen a gyönyörű lovak látványának mámorában élhetjük át a verseny izgalmát, a közösségi élményt, január 27-én.

FIRST LEGO LEAGUE SZEGEDEN

Egy kihívás, 110 ország, 40 ezernél is több csapat, 480 ezres gyermekközösség – ez nem más, mint a FIRST LEGO League, melynek január 27-én a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara székházában rendezik meg szegedi regionális selejtezőjét, amelyen 18 csapatban mintegy 160 általános iskolás méri össze tudását LEGO-építésben és robotprogramozásban, tudatták szerkesztőségünkkel a szervezők.

VISSZATÉR A MENYEGZŐ ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS VÁROSUNKBA

Egy kicsit odébb van, de mindenképp érdemes kőbe vésni a dátumot! Ha most készülsz életed legnagyobb kalandjára, s kezdenéd meg pároddal kapcsolatotok következő izgalmas fejezetét, ha még csak most körvonalazódik bennetek, milyennek szeretnétek a nagy napotokat, amikor kimondjátok a boldogító igent, akkor nektek is ott a helyetek február 10-én és 11-én a Pick Aréna Akadémiai Csarnokában a XVII. Menyegző Esküvő-Kiállításon, a dél-alföldi régió legnagyobb esküvői kiállításán, mely a tavalyi év nagy sikere után ismét visszatér a Napfény városába.

ÉTEL ÉS FINOM TEA AZ ANNA-KÚTON

Január 27-én ismét 200 darab tartós élelmiszercsomagot, valamint 200 családnak elegendő meleg ételt, édességet, és 400 csésze forró teát oszt ki az Ételt az Életért Szegeden, az Anna-kútnál megjelenő családok, idősek és nélkülözők számára.

MEGNYÍLT AZ SZTE FOTÓKIÁLLÍTÁSA

“Titkos” egyetemi helyiségek, kutatók, tudósok a nagyközönség előtt elzárt laborjai, műhelyei tárulnak fel a szemünk előtt a Szegedi Tudományegyetem fotóriportereinek kedden a Szent-Györgyi Albert Agóra aulájában nyílt kiállításán, melyet egészen január 31-ig tekinthetünk meg.

SZARAJEVÓI KÉPZŐMŰVÉSZ TÁRLATA A REÖK-PALOTÁBAN

Őexcellenciája Biljana Gutic-Bjelica, Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövete és Török György Bosznia-Hercegovina tiszteletbeli konzulja meghívására érkezett Szegedre a szarajevói, Borko Močević képzőművész tárlata. A „Stílus, mint lényeg” című kiállítás a festő önarcképekből összeállított, sajátos ihletésű műveit mutatja be, 16 nagyméretű alkotáson keresztül. A kiállítás új távlatokat nyit Magyarország és Bosznia Hercegovina kulturális kapcsolataiban. Az festmények összekötnek embereket és nemzeteket, alkotókat és befogadókat, színeket és formákat. Močević viszonya a textúrával folyamatos változásban van, a belső vívódás, az egyén és körülötte lévő gondolatok, érzések minduntalan a nyughatatlan tenni akarást tükrözik.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • Pénteken a Groovehouse vár a Hungiban, emellett pedig a 80-as, 90-es és 2000-res évek slágereivel várnak,
  • szombaton pedig Bulanga Night lesz Dj Corvinnal.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub ezen a héten is csak szombatra hirdetett partit. Szeged legcsajosabb buliját ígérik a Senoritas esten.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

Felpörgeti az eseményeket a JATE Klub Szegeden:

  • pénteken #holvanazalány est lesz Dr BRS-sel és Dj Xandroval,
  • szombaton pedig JATE Weeknds lesz napjaink zenéivel.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

SING SING

A Sing Sing sem marad alul ezen a hétvégén. Ma este lesz Hódítás Éjszakája. Érkezik:

  • az ország egyetlen Purbeat Lacikája, aki nem mindennapi születésnapi szettel készül,
  • a fiatal tehetség Chrstphr
  • és a partysorozat két oszlopos tagja, Gabriael Dancer
  • és R92!

Helyszín: SING SING, Szeged, Mars tér 14.

MÁR LÁTHATÓ A SZEGÉNY PÁRÁK

Nem semmi filmmel készül a Belvárosi Mozi, a töménytelen Oscar-díj jelölést kapó Szegény Párákat tűzték műsorra. Yorgos Lanthimos új filmje egy elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

A KÁOSZ URA A CINEMA CITYBEN

A horror szerelmeseinek kínál kikapcsolódási lehetőséget William Brent Bell legújabb filmje, A káosz ura. Így írnak a filmről: egy kis vidéki angol faluba új plébános érkezik, aki családjával igyekszik beilleszkedni a zárt közösségbe. Egy téli fesztivál alkalmával a lánya eltűnik, és hiába a helyi lakosok és a rendőrség erőfeszítései, nem akadnak a gyerek nyomára. A plébános saját nyomozásba kezd, s minél közelebb kerül a lány megtalálásához, annál több titok derül ki a város sötét múltjából.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb