Szegedi Arcok

A kaland folytatódik! A szenegáli zavargások ellenére dübörög tovább a világ legnagyobb amatőr rallyja: a szegedi Bamakosok 40 fokos hőségben szelik át az ország vadregényes tájait

Mint legutóbb megírtuk a szenegáli zavargások miatt nem várt akadályokba ütközött a világ legnagyobb amatőr rallyján, a Budapest Bamako Rallyn kalandozó szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata, az is kétséges volt, hogy be tudnak -e lépni az országba. Szerencsére a dakari tüntetők és a rendőrök összecsapása ellenére folytatódhatott a rally, s az akadozó internetelérés ellenére is Muráti Kamilló csapatkapitánynak sikerült hírt adnia az ottani helyzetről, melyben mindenkit megnyugtatott, a kaland folytatódik!

“Csalánba nem üt a ménkű!” – írta Kamilló közösségi oldalukon. Mint beszámolt róla, aggodalomra semmi ok. “Minden megy a maga útján, és ezen az úton haladunk mi is tovább, teljes mértékben vigyázva magunkra, ahogy szeretteink és barátaink elengedték otthonról a csapatot!” – írta. Mint a szervezők hivatalos tájékoztatása szólt, a belpolitikai tüntetések miatt egy szenegáli állomást, Richard Toll városát törölték az útvonalról, de szerencsére ezt leszámítva tovább düböröghettek a rallysok.

Azóta pedig a szenegáli zavargások miatti internet korlátozás ellenére sikerült bejelentkeznie a szegedi csapatnak. Beszámolójuk szerint éppen 40 fokos hőségben szelik át Szenegál vadregényes tájait. Kamilló pár friss fotót is megosztott:

A szegedi csapat útja egyébként Szenegál leglátványosabb kis falvain, szűk, szamárkocsis ösvényein át dönget le a dindifeloi vízesésig, ami hűsítő fürdőt ígér a meleg napok után. Sőt, négy év után a mezőny visszatér az ENSZ Világörökség részeként jegyzett Bassari vidékre és káprázatos dindefelói vízesésnél töltik az éjszakát.

AZ EDDIG MEGTETT ÚT BESZÁMOLÓIT AZ ALÁBBIAKBAN OLVASHATOD VISSZA

Fotók: KAM Home Goes 2 Bamako FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb