Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: fociőrület minden mennyiségben, Levendula- és Rózsa Napok a Füvészkertben, és még a Szegedi Papucs Napja is vár ezen a hétvégén Szegeden

Indul a hétvége, vele együtt pedig a fociőrület is Szegeden! Szombaton már a magyar válogatottnak szurkolhatunk közösen, amire a szegedi vendéglátósok nagyon ráhangolódtak! Ha nem vagy fociőrült, akkor is találhatsz szuper programokat, hiszen:

  • indul a Levendula- és Rózsanapok a Füvészkertben, egy kis Szeged365-ös feelinggel és Legszegedibb Szegediekkel megszórva,
  • de most lesz a Szegedi Papucs Napja is,
  • valamint minikoncertekkel és egy díjátadó zenei ünnepséggel is készülnek a városban,
  • ahogy az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez ez a hétvége Szegeden!

Meghoztuk az összes hétvégi programot, itt a Szeged365 Kikapcs!

LEVENDULA ÉS RÓZSANAPOK A FÜVÉSZKERTBEN, EGY KIS SZEGED365-TEL

Június közepén ismét a Füvészkertbe várják a levendulák és rózsák szerelmeseit. Mediterrán hangulatot varázsolnak a kert fái közé, ahol a kétnapos fesztivál ideje alatt a testnek-léleknek egyaránt kedves fűszer-és gyógynövények, a levendula és a rózsa lesznek a főszereplők. Ismeretterjesztő előadásokat szerveznek, koncerteket, sőt, idén sem marad el a Szeged365 és a Füvészkert közös attrakciója, ugyanis a „Legszegedibb Szegediek” közönségszavazás legutóbbi nyertesei újfent egy-egy rózsafajtát fogadnak örökbe a Rózsakertben!

A HÉTVÉGÉN MINDEN A SZEGEDI PAPUCSRÓL FOG SZÓLNI

Hatodik alkalommal rendezi meg június 15-én, szombaton a Szegedi Papucs Napját a Szegedi Papucsért Alapítvány. A rendezvényt, amelynek célja, hogy népszerűsítsék ezt a különleges lábbelit, a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi regionális munkacsoportja kiemelten támogatja.

DÜBÖRÖG AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT

Tizenkilenc helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, könyvkiadók, folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket a 95. Ünnepi Könyvhéten és a 23. Gyermekkönyvnapokon Szegeden. 

ZENÉS EST AZ IFJÚ TEHETSÉGGEL

Minikoncertekkel és egy díjátadó zenei ünnepséggel zárja idei évadát a szegedi No Milk Today. Június 14-én, pénteken este hét órától az ApolloJam, a Singstrings és mindenki kedvence, az ifjú tehetséges énekesnő, Tabatabai Nejad Flóra, Az ének iskolája első évfolyamának, valamint a Sztárban sztár +1 kicsi első évadának döntőse, az X-Faktor 10. évadának versenyzője fog énekelni a közönségnek. A díjmentes est házigazdája Pleskonics András, a Legszegedibb Tanító, alias Dr. Rock lesz.

FOCI EB ÉS SZEGED

Nyakunkon egy újabb fociőrület, hamarosan elstartol az idei foci EB, ahol 2021 után idén is teljes erőből szurkolhatunk a magyar válogatottnak. Számos szegedi helyszínen lehet szurkolni, az első magyar meccs szombaton délután 15 órakor lesz!

  • Lapos Beach-en nagy dobással készülnek, ugyanis egy hatalmas LED-falat telepítenek a strandra, hogy a délutáni és esti chillelés mellett még a meccseket is követhesd, természetesen élőben.
  • De, a Gardenben is készülnek,
  • a Délvidék Házban található Kárpátia Filmszínházban akár mozivásznon is nézhetjük a meccset,
  • a Hungiban kibővítik a magyar meccsekre a teret, sőt ha itt szurkolsz, akkor ingyenes az esti bulid is,
  • a Bistorantban külön EB tálakat is készítenek a meccs mellé,
  • a Hágiban is már hangolódnak, óriási kivetítőkkel és a szuper sörválasztékkal készülnek!

JÓTÉKONYSÁGI FŐZÉS A MÁTYÁS TÉREN

Sárközi Mirkó egy ritka genetikai betegséggel küzd, aminek rendkívül drága még a tüneti kezelése is. Az ő gyógyulása érdekében fog most össze Szeged, ugyanis jótékonysági főzést szerveznek vasárnap a Mátyás téren.

ÉJSZAKAI PARTIKBÓL SEM LESZ HIÁNY

Az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez a hétvége, hiszen:

  • pénteken Dirty Beats lesz a Hungiban,
  • szombaton pedig Saturday Madness partit tartanak.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

AGYMANÓK 2 A BELVÁROSI MOZIBAN

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.

SZELLEMIRTÓK – A BORZONGÁS BIRODALMA A CINEMA CITYBEN

Izgalmasnak tűnő filmmel készül a Cimea City, jön a Szellemirtók – A borzongás birodalma. Így írnak a filmről: Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz! De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik.Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb