Közélet

Napi összefoglaló: Orbán Viktor emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban, hétfőtől újra járható a rakpart

“Újra azt a régi készültségi állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt” – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! pénteki adásában. Mindeközben Szegeden a Tisza apadása lehetővé teszi, hogy hétfőn reggel megnyissák a Huszár Mátyás rakpartot a gépjárműforgalom előtt, tudtuk meg az önkormányzat közleményéből.

POCSÉK SZÁMOK PÉNTEK REGGELRE: 165 ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 4668 AZ ORSZÁGBAN

“A járvány legnehezebb két hete előtt állunk” – nyilatkozta Orbán Viktor csütörtökön és sajnos igaza lett: a tegnapi 4385 új esethez képest is nagyobb mértékben durrant be a járvány ma reggelre: 4668 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 123 beteg. Szegeden és környékén 165 új beteget regisztráltak, meredeken emelkedik az aktív fertőzöttek országos száma is, ma reggelre 86 488 főre ugrott.

ORBÁN VIKTOR: EMELT SZINTŰ KÉSZÜLTSÉGET RENDELTEM EL A KÓRHÁZAKBAN

“Újra azt a régi készültségi állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! pénteki adásában.

KÖZEL 300 SZEGEDI ORVOS NEM HAJLANDÓ ALÁÍRNI A SZERZŐDÉSÉT

A tisztázatlan feltételek miatt Szegeden közel 300 orvos nem akarja aláírni az egészségügyi szolgálati jogviszonyra való áttérésről szóló szerződéseket – értesült a Telex. Több sikertelen tárgyalási forduló után a helyzet most ott tart, hogy a klinikák és osztályok vezetőinek össze kell írniuk, hány orvos nem fogja folytatni a munkát Szegeden.

MOST MÁR HIVATALOS: HÉTFŐN MEGNYITJÁK A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTOT

A Tisza apadása lehetővé teszi, hogy hétfőn reggel megnyissák a szegedi Huszár Mátyás rakpartot a gépjárműforgalom előtt – tájékoztatta az önkormányzat pénteken az MTI-t. A Tisza vízállása pénteken reggel 559 centiméter volt, az elsőfokú készültséget 650 centiméteres vízszintnél rendelik el.

MÜLLER CECÍLIA: TÖBB ÚJ MUTÁNS JELENT MEG MAGYARORSZÁGON

Rendkívül fontos, hogy betartsuk az alap higiénés szabályokat, és ne lankadjon a figyelem, hiszen a harmadik hullám felszálló szakasza nagyon meglódult, exponenciálisan növekedik a fertőzöttek száma, valószínűleg a mutáns vírusok miatt – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai, online tájékoztatóján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb