Kikapcs

Palkovics: valószínűleg marad a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás

Nem valószínű, hogy enyhítenek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon – említette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában, írja az Index.hu STENK rovata. Az ok egyszerű: a koronavírus-járvány várható második hulláma. Ha ez tényleg így lesz, akkor az augusztus 20-i rendezvények mellett egy sor szegedi zenei – és gasztrofesztivál is veszélybe kerülhet.

Palkovics szerint van arra esély, hogy Magyarországon is nőni fog a fertőzöttek száma, emiatt pedig vissza kell hozni a korábbi korlátozásokat és óvintézkedéseket. Ez azt is jelenti, hogy nem tarthatnának még jó ideig 500 főnél nagyobb rendezvényeket, sőt, azokat is lefújhatják, amelyek nemrég újra engedélyt kapnak – írja az Index.

Szegeden ez a következő eseményeket érintené, időrendi sorrendben:

A korábbi intézkedések szerint augusztus 15-ig tart az 500 fő feletti tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozás, vagyis a 20-i tűzijátékot elviekben meg lehetne már tartani, ha nem romlik a helyzet. A korlátozás miatt több tucat nyári fesztivál (Sziget, Volt, Balaton Sound, Hello Ugar, Bánkitó) maradt el idén, a megmaradtak (SZIN, EFOTT, Kolorádó) pedig augusztus végén kb. “egy rakáson” lesznek megszervezve:

Konkrétum természetesen még nincs, amint lesz, jövünk vele! Szorítunk a 2020-as fesztiválszezon (szegedi) túlélőinek!

Forrás: Index.hu, STENK

Fotók: RakpartFeszt, Szegedi Borfesztivál, SZIN FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb