Közélet

Napi összefoglaló: egy új fertőzött a megyében, egyedi tanévkezdés, megújult Gergő Liget

Az elmúlt egy 24 órában egy új fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében. Kásler Miklós szerint az új tanév egyedi lesz és megvan a forma arra, hogy hogyan újul meg a Gergő Liget Újszegeden.

EGY ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5215 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 94 éves krónikus beteg, így az elhunytak száma 614 főre emelkedett, 3716-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 885 fő. 57 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

EGYEDI LESZ AZ ÚJ TANÉV KÁSLER SZERINT

Az idei tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz a tanárok, diákok és a szülők számára egyaránt – közölte Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

ÚJ FORMÁBAN ÚJUL MEG A GERGŐ LIGET

Néhány nap és megalakul az az egyesület, amely keretén belül megmentik a Gergő Ligetet! Jakab Guszti, a Garden Bistro és Garden Stég tulajdonosa veszi át a pihenőhely koordinálását, Farkas András alapító segítségével. A Rotary Tanösvény szívét képező parkot kamerákkal szerelik fel, illetve kukákkal látják majd el, a legfrissebb fejleményekről pedig az egyesület elnöke Jakab Guszti számolt be a Szeged365.hu-nak.

“Elkezdődött valami! Valami egészen fantasztikus dolog, amit közös erővel sikerült elérni” – írta a hétfő esti Gergő Liget fórumot követő beszámolójában Hegedűs György szervező. Csupa pozitív hír következik: egyesületet hoznak létre a kirándulóhely megmentésére, kukákra és vadkamerákra ruháznak be, beszáll a polgárőrség is.

FOLYTATÓDIK A HARMADIK HÍD KÖRÜLI KAVALKÁD

Összesen húsz vasúti fejlesztés előkészítésének, tervezésének támogatásáról döntött a kormány 32 milliárd forint értékben. A fejlesztési csomag része a Szeged-Makó közötti elővárosi vasúthoz kapcsolódó vegyesforgalmú harmadik Tisza híd is.

SZEGED ÚJDONSÜLT ÍRÓNŐJE KÖNYVBEMUTATÓT TART

Szerelem, szenvedély, romantika, test és lélek – április hatodikán megjelent Pap Éva első regénye az És újra felkel a nap, amit ezúton szeretne az Alföld emberével megismertetni. A részben igaz, részben pedig fikcióra alapuló vajdasági történet egy az 1930-as és 1950-es években játszódó, szabadkai szerelmi háromszöget boncolgat, amelynek kulisszatitkaira ezúttal csütörtökön, augusztus 27-én a Hágiban kerül sor, 18:30-as kezdéssel.

KEZDETÉT VETTE A KAJAK-KENU OB, MEGVAN AZ ELSŐ SZEGEDI ÉREM

Kezdetét vette a kajak-kenu OB Szolnokon: már meg is van az első szegedi érem!

EXKLUZÍV INTERJÚ MÓRA FERENC DÉDUNOKÁJÁVAL

Már most óriási sikernek örvend a frissen megnyitott Móra Ferenc Múzeum állandó kiállítása. A Móra Rengeteg névre hallgató tárlat tele van izgalmas interaktív játékokkal és felfedezésre váró Móra-történetekkel. Nem véletlen, hiszen a kiállítás megálmodója Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája, aki szerint neki dupla akkora felelősséggel jár a kurátori munka, mint bárki másnak. A tárlat megteremtője ezúttal a Szeged365.hu-nak mesélt a kiállítás legapróbb ismereteiről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb