Közélet

Napi összefoglaló: letudták a diákok a középiskolai felvételi vizsgát, a magyarok 55 százaléka beoltatná magát a koronavírus ellen

Jöjjenek először a napi koronavírus adatok: ismét ezer felett az újonnan beazonosított fertőzöttek száma az országban, a megyénkben 70 új esetet regisztráltak. Egy közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a magyarok 55 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát a koronavírus elleni védőoltással. Ma tartották a középiskolai felvételi vizsgákat és az is kiderült, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöksége nemet mondott a bérmegállapodásról szóló tervezetre. Volt itt még “road to hell” – nek keresztelt bicikliút történet is, valamint egy megdöbbentő, és szomorú évfordulóról is megemlékezünk ma Szegeden.

ISMÉT EZER FELETT AZ ÚJONNAN AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA

1344 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 93 beteg az elmúlt 24 órában. Csongrád-Csanád megyében összesen 70 újabb esetet regisztráltak. 

EGYRE TÖBBEN OLTATNÁNAK

Az év elején mért emelkedéshez képest is tovább nőtt az oltási hajlandóság Magyarországon – derül ki a Nézőpont Intézet által készített közvélemény-kutatásából. Mint kiderült, már a magyarok 55 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát a koronavírus elleni védőoltással.

LETUDTÁK A KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI VIZSGÁKAT A DIÁKOK

Szegeden is iskolapadba ültek a diákok, ugyanis ma írták meg az egész országban a középiskolai felvételi vizsgákat. A gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldani. A vizsgafeladatokat és azok megoldásait is közzé tették már.

NÉGY HELYETT ÖT SZÁZALÉKOT SZERETNÉNEK

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöksége pénteken nemet mondott a bérmegállapodásról szóló tervezetre, mely a legutóbbi, szerdai háromoldalú megbeszélés, a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma (VKF) után született. A tervezet szerint a minimálbért és bérminimumot 4-4 százalékkal emelné a kormány februártól. 

ETELKA SORI BICKILIÚT TÖRTÉNET, AVAGY HOGYAN KÖZLEKEDJ A FORGALOM KELLŐS KÖZEPÉN

Az off road pályává avanzsált hattyasi posta-parkoló után megjött a Gábor nevű olvasónk által, Chris Rea után szabadon “road to hell” – nek keresztelt bicikliút, melyet nemrégiben festettek fel az Etelka sorra. A sárga festékkel felpingált kerékpársáv egyetlen apró bakija, hogy a Felső-Tisza part felé vezető sáv kellős közepén van.

27 ÉVE TÖRTÉNT, VISZONT A MAI NAPIG EMLÉKSZÜNK RÁ

Sötét évforduló a mai, olyan, amit sosem felednek el a szegediek: napra pontosan 27 éve, 1994. január 23-ról 24-re virradóra ölték meg Szeged legismertebb cukrászfamíliáját, a Z. Nagy családot. A gyilkos egy kis ablakon mászott be a családi házba, majd egy Skorpió géppisztollyal kivégezte a család összes tagját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb