Közélet

Napi összefoglaló: lefeleződött a fertőzöttek száma keddre, egyre többször hangzik el a szigorítás szó…

Pörgős volt a kedd, volt itt minden ma is Szegeden, csak úgy záporoztak a hírek. Nézzük a mai nap legfontosabbjait: lefeleződött az újonnan beazonosított fertőzöttek száma megyénkben és országosan is. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília számolt be az aktualitásokról, míg Kásler Miklós szerint szigorítani kellene. Ma végre hallhatunk arról is, hogy mi történik az egészségügyben, többek között, hogy a szegedi orvosok aláírták-e a szerződést. Utolsó fázisában jár a Tram Train és lehet, hogy nyáron már a szegedi Tisza-part felújított partján hűsölhetünk.

KEVESEBB ÚJ FERTŐZÖTT

Míg tegnap 4 326 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, addig ma szinte a felére csökkent az új esetek száma, 2764 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 435 689 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 87 új fertőzöttet azonosítottak, ami lényeges csökkenést mutat a tegnapi napon regisztrált 178 esethez képest.

MÜLLER CECÍLIA: ÓRIÁSI TEMPÓBAN HALAD ELŐRE A JÁRVÁNY

Az országos tiszti főorvos felsorolta az elmúlt 24 óra adatait, és jelezte: már gyors lefolyású megbetegedéseket is tapasztalnak, amelyek szinte órákon belül fejlődnek ki, a tünetek kezdete után nagyon súlyos formát öltenek, és rögtön kórházi kezelésre van szüksége a betegnek. Müller Cecília továbbá mindenkit kért, hogy oltassa be magát: “akinek füle van, hallja meg, és azokra hallgasson, akik a bizonyítékokon alapuló információkat adják tovább” – mondta.

EGYRE TÖBBSZÖR HANGZIK EL A SZIGORÍTÁS SZÓ…

A harmadik hullámban a járvány felerősödésével és a fiatalabb korosztályokat is jobban fenyegető, 70 százalékkal fertőzőképesebb brit mutáns gyors terjedésével, amikor a vakcináció mértéke több hét múlva éri el csak azt a szintet, ami megfékezheti a felfutást, indokolt lehet további szigorítások bevezetése, mondta el Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere, a Blikknek adott interjújában.

EGÉSZSÉGÜGY: A DOLGOZÓK 95 SZÁZALÉKA ALÁÍRTA A SZERZŐDÉST

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt. Mint hétfő este írtuk, Szegeden az orvosok többsége mindössze három hónapra írt alá, május 31-ig, mint közleményükben írták, ezzel haladékot haladékot adtak az egyetemi vezetésnek, hogy felülvizsgálják a kifogásolt pontokat.

LASSAN DE BIZTOSAN, ÉRKEZIK A TRAM TRAIN

Utolsó, egyben legfontosabb szakaszába lépett a Tram Train projekt. Zajlik a beruházás lezárása és a tesztüzem előkészítése, fogalmazott Lázár János a közösségi oldalán a tram – train-ről közzétett üzenetében.

NYÁRI KIKAPCSOLÓDÁS A SZEGEDI LAPOSON?

Tisza parti városként a nyári forróságban nem meglepő, ha a város lakói a hűs habokban megmártózva a folyóparton töltik a szabadidejüket, annak ellenére is, hogy az elmúlt években hivatalosan, nem volt szabad strandja Szegednek. A város idén elfogadott költségvetéséből 30 millió forintot szánnak a Lapos és a Sárga infrastrukturális fejlesztésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb