Közélet

Napi összefoglaló: megvan a 4,5 millió beoltott, egyértelműen túl vagyunk a harmadik hullámon

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban kezdte a pénteki napot, mi pedig természetesen vele. Elárulta, hogy a nyár végéig csakis védettségi igazolvánnyal mehetünk fesztiválozni, majd azt is közölte, hogy ma meglett a 4,5 millió beoltott. Müller Cecília is felszólalt ma, szerinte, már egyértelműen túl vagyunk a harmadik hullámon, ami azért tök jó hír így péntekre. Volt itt még ma egyébként Kisteleken lövöldözés, gumicsónakos migránsok, kajak-kenu világkupa és SZKT béremelés balhé is Szegeden.

FESZTIVÁLOK, RENDEZVÉNYEK, CSAKIS VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL

Magyarország a legkorábban térhet vissza a normális élethez, de a járvány ettől még van” – mondta a kormányfő. Mindenki tartsa be a biztonságos élethez szükséges szabályokat. 4,4 millió kapta meg eddig az oltást, és már pünkösd környékén elérjük az 5 milliót, akkor jelentik majd be a legújabb könnyítéseket.

MEGVAN A 4,5 MILLIÓ BEOLTOTT

4,5 millió honfitársunk beoltva. Folytatjuk!” – tette ki Facebook oldalára Orbán Viktor péntek reggel 10 előtt.

TÚL VAGYUNK A HARMADIK HULLÁMON

Müller Cecília elmondta, a járványadatok „folyamatosan, tendenciózusan kedvező irányba alakulnak”, ami véleménye szerint egyértelműen azt jelzi, hogy túl vagyunk a harmadik hullámon. Ugyanakkor az országos tisztifőorvos arra is felhívta a figyelmet, ez nem azt jelenti, hogy vége lenne a világjárványnak, hiszen ha csak a környező országokat nézzük, láthatjuk, nem mindenhol állnak jól a koronavírus elleni küzdelemben. 

BEFUTOTT A MODERNA-SZÁLLÍTMÁNY SZEGEDRE

Újabb adag Moderna-szállítmány érkezett Szegedre, a “csomagot” Arany Ida, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője vette át a Hungaropharma Zrt. munkatársától péntek délelőtt a kormányhivatalban.

MIGRÁNSOK A TISZÁN

Ahogy enyhült az idő, a tavalyi évhez hasonlóan, ismét csónakkal próbálkoztak bejönni az országba az illegális határátlépők. Márciusban például egy szerb férfi akart öt illegális migránst ilyen módon bejuttatni Magyarországra Gyálarétnél, de szinte rögtön le is fülelték őket a rendőrök. 

A KOCSMATERASZON LÖVÖLDÖZÖTT A FICKÓ KISTELEKEN

A rendőrök őrizetbe vettek egy ópusztaszeri férfit, aki egy gáz- és riasztó fegyverrel lőtt egy kisteleki szórakozóhelyen – írja a Police.hu. A borgőzös GTA Vice City jelenetben senki sem sérült meg.

NAPI KAJAK-KENU VILÁGKUPA SZEGEDEN

Pénteken délelőtt 11 szám előfutamaival megkezdődött a gyorsasági kajak-kenu világkupa Szegeden. A legtöbb versenyben a népes mezőnyök miatt nem lehetett egyből a döntőbe kerülni, amelyekben azonban igen, a magyar indulók többnyire éltek a lehetőséggel.

BÉREMELÉS BALHÉ: SZKT VS ÖNKORMÁNYZAT

Bár Szeged vezetése elismerte, hogy jogos az igény az SZKT dolgozóinak hatszázalékos béremelésére, viszont tárgyalni már nem voltak hajlandók erről. Botka László polgármester helyettese egy Facebook-posztban úgy vélte, hogy szerényebbnek kellene lenniük a közlekedési cég munkavállalóit képviselő érdekérvényesítőknek. A kommentekben megnyilvánuló közfelháborodás miatt rövidesen törölni kényszerült a bejegyzést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb