Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Múzeumok Éjszakája, Levendula és Rózsa Napok, Tesla musical és még a szegedi papucs napja is vár a hétvégén Szegeden

Berobban Szegedre a Múzeumok Éjszakája, minden kisebb-nagyobb intézmény színes programokkal készül a szombatra. Pénteken sem maradunk események nélkül, meleg házasságkötéseket tartanak a Széchenyi téren, de jön a Tesla életét bemutató musical is. Sőt! Lesz még Levendula és Rózsanapok is a Füvészkertben és újra megrendezik a szegedi papucs napját is. Jövünk a részletekkel, itt a Szeged365 Kikapcs.

TUTI GYEREKPROGRAMOK SZOMBATRA ÉS VASÁRNAPRA, SOK-SOK FAGYIVAL HŰTVE

Szombaton egy valóságos családi kánaán várja a szegedi családokat Mesi Mesebeli Cukrászdájában, rengeteg finomsággal és gyerekprogramokkal:

Vasárnap újra lufit ragad Csatai Gergő, ezúttal dupla helyszínen:

BEKACSINT NIKOLA TESLA, MÉGHOZZÁ MUSICAL FORMÁBAN

Június 25-én és 26 – án nem mindennapi darabot láthat a közönség a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház színpadán. Ez az évadban a legjobban várt szabadtéri szuperprodukció kétség kívül a világ legkorszerűbb show-technikai látványelemeit felvonultató musical, mely Nikola Tesla életéről szól.

MELEG HÁZASSÁGKÖTÉSEK A SZÉCHENYI TÉREN

Ami Münchenben a labdarúgó EB kapcsán nem jött össze, Szegeden – egy kicsit más formában – igen: a Pride Hónap első napján szimbolikus meleg házasságkötéseket tartanak a Széchenyi téri szökőkútnál. Június 25-én kezdődik a Pride Hónap, ennek pont az első napjára esik a Szabad a Házasság Szegeden című esemény is.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA: A MÓRA FERENC MÚZEUM MÁR NAGYON KÉSZÜL

Egy év kihagyás után idén ismét lesz Múzeumok Éjszakája Szegeden. A Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a szegedi Vár és Kőtár is várja a művészetet kedvelőket június 26-án, szombaton, délután 16 órától.

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR SEM MARAD LE

2021-ben június 26-án, szombaton rendezik meg országszerte a Múzeumok Éjszakája elnevezésű nagysikerű eseményt, amelyhez a Somogyi-könyvtár ezúttal is különleges programkínálattal csatlakozik. A könyvtári programok 18 órától kezdődnek és a szervezők egészen 22 óráig várják a kikapcsolódni vágyókat.

IZGALMAS ESTE A REÖK-PALOTÁBAN

Ezerrel készül a Múzeumok Éjszakájára a szegedi REÖK-palota is, június 26-án színes programokkal várják az érdeklődőket. Mint közleményükben írják, Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festőművész tárlatvezetésével indul a túra, de olyan épületrészeket is bejárhatnak az érdeklődők, amelyek hétköznap, a képtár látogatásakor nincsenek nyitva.

JÖN A SZEGEDI PAPUCS NAPJA

Több mint száz táncos felvonulásával kezdődik el szombaton a szegedi papucs napja, amely célja népszerűsíteni a több mint ötszáz éves, páratlan lábbelit. A Móra Ferenc Múzeumtól szombaton kora délután 13 szegedi és Szeged környéki tánccsoport százhúsz tagja vonul a Szent-Györgyi Albert Agóráig. Ott kihirdetik az alapítvány, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza által a szegedi papucs készítésének újragondolására kiírt pályázat eredményeit.

ÚJRA A LEVENDULÁÉ A FŐSZEREP, EZÚTTAL SZEGEDEN

Nyolcadik alkalommal rendez Levendula és Rózsa Napokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje – írja az SZTE portálja. Június 26-án és 27-én Tandi Flórával, Grimm-Busz Színházzal, növénybemutatóval és kézműves vásárral várják az érdeklődőket a virágok jegyében.

ROCK THE CITY A HUNGIBAN, DEJA VU IN THE CLUB A TISZA DOKKBAN

Pénteken ismét lesz Hungi Summer Terasz Szegeden, majd szombatra visszatér az ország egyik legkedveltebb partisorozata: a Bravo Hits Party a Rock the City-vel. A Tisza DOKK is készül, pénteken jön a Deja Vu in the Club Bárány Attilával, míg szombaton a lemezjátszók mögött Dj Welldan és Walsh adja majd a remek szegedi partihangulatot.

MAGYAR MECCS NEM LESZ, DE AZ EB FOLYTATÓDIK

Bár a magyarok kiestek, de attól az EB szombaton már folytatódik. Természetesen továbbra is lehet menni szurkolni Szegeden. Mutatjuk, hol, mivel készülnek: a Garden Fröccsterasz, a Partfürdőn LED fallal készül, a Pixel Bár és a Coca Cola EB klub szintén! A Tisza DOKK teraszon és a Lapos Beach-en is LED falon nézhetjük a mérkőzéseket, míg a HÁGI Udvarban nagy méretű vetítővászon és kivetítők lesznek. LED televíziókkal rukkol elő a HUNGI terasz, a DTK Pub és a Studio 55 Bar&Lounge. Aki a nagy élményekre vágyik annak is van egy pár jó tippünk: hatalmas kivetítő lesz a Campus Beer and More-ban, a Nyugi Kertben és a Pizza Monkey teraszán.

A szombati repertoár:

18:00 Wales vs Dánia

21:00 Olaszo vs Ausztria

A vasárnapi mérkőzések:

18:00 Hollandia vs Csehország

18:00 Belgium vs Portugália

NYÚL PÉTER ÉS A HALÁLOSABB IRAMBAN KILENCEDIK RÉSZE A BELVÁROSI MOZIBAN

Új filmekkel robbant a Belvárosi Mozi a hétvégén Szegeden. Terítéken van a Hang nélkül második része és a Nyúl Péter 2 is, avagy a Nyúlcipő családi animációs vígjáték Will Gluck rendezésében. A teljes hétvégi kínálat:

  • Luca,
  • Lelki ismeretek,
  • Nyúl Péter 2 – Nyúlcipő,
  • Rosa esküvője, Halálosabb iramban 9,
  • Hang nélkül 2,
  • Sokkal több mint testőr 2,
  • Egy humorista élete.

JÖN A FEKETE ÖZVEGY A CINEMA CITY-BE

Ha még több tuti filmre vágysz a hétvégén, akkor válogathatsz a Cinema City kínálatából is. A mozikomplexumban láthatod akár A hívatlant is John-Paul Howard és Piper Curda főszereplésével, de újdonságként berobban a Fekete Özvegy is Scarlett Johansson-nal.

  • A hívatlan,
  • Démonok között – Az ördög kényszerített,
  • Egy igazán dühös ember,
  • Godzilla Kong ellen,
  • Halálos iramban 9,
  • Hang nélkül 2,
  • Lelki ismeretek,
  • Luca,
  • Nyúl Péter 2: Nyúlcipő,
  • Sokkal több mint testőr 2,
  • Szörnyella,
  • Tom és Jerry,
  • Fekete Özvegy.

CSILINGELŐ MUSICA VILLAMOS

A Budapesti Operettszínház két művészével jön vasárnap a VII. Musical Villamos Szegeden. A csilingelő villamos vendégei ezúttal Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha a Budapesti Operettszínház két művésze lesznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb