Közélet

Meghátrált a Botka-kabinet, nem zárják be a három szegedi óvodát

Ennyi volt, kész, vége. Nyilvánosságra hozták a jövő pénteki szegedi közgyűlés napirendi pontjait, mint prognosztizáltuk, nem kerül a képviselők elé a Napsugár, a Sás utcai és a Mars téri óvodák bezárásának ügye. Röviden, győztek a szegedi anyukák és apukák, a közvélemény ereje és az ügyben kommentelő, felszólaló Szeged365 olvasók.

HÚSVÉT ELŐTT EGY HÉTTEL ROBBANT AZ ÓVODA-GATE

Az ügy bő két hete robbant, elsőként az önkormányzat saját médiája írta meg, hogy három szegedi óvoda bezárását tervezi a városvezetés. A sztori nagyot ment, a szülők kiakadtak, az óvodák igazgatósága megkeresésünkre megerősítette a dolgot, a DK-s Binszki József azonban végig cáfolta a terveket. Ami biztos, hogy alapos zavar támadt az erőben, a polgármester köreiből a legutóbbi cikkünk megjelenésekor azt a hírt kaptuk, hogy a baloldali összefogás képviselőit is megosztja a téma, többen is vannak, akik nemmel voksolnának a közgyűlésben a Napsugár, a Sás utcai és a Mars téri intézmények bezárása kapcsán. Bár kerestük őket, az ügyben semmiféle hivatalos választ nem kaptunk a polgármesteri kabinettől. Bartáné Tóth Mária, az Óvodák Igazgatóságának vezetője viszont a szülőknek Húsvét előtt azt mondta, hogy a bezárásról a következő közgyűlésen döntenek majd.

A témában korábban megjelent cikkeink:

TEGNAP JÖTT A DRÓT: NEM FOG KÖZGYŰLÉS ELÉ KERÜLNI, FOGY A LEVEGŐ

Csütörtökön több forrásból is arról értesültünk, hogy a ma nyilvánosságra hozandó, a jövő hét pénteki közgyűlés napirendi pontjait tartalmazó dokumentumok között a tervekkel ellentétesen nem lesz ott az óvoda-kérdés, amely gyakorlatilag egyet jelent azzal, hogy a kabinet visszalép az ügyben. Ezek a kiszivárogtatások igazolódtak be ma délután, a május 6-i közgyűlés napirendi pontjainak feltöltésével.

Az egy hét múlva esedékes közgyűlés témáit IDE kattintva találod, röviden, többek között az alábbiakról lesz szó az oktatás, kultúra, egészségügy témakörben:

  • a Kövér Béla Bábszínház és a Szegedi Szakképzési Centrum alapító okiratainak módosításai,
  • a közfoglalkoztatás önkormányzati támogatása,
  • átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti feladatainak ellátásáról 2021-ben,
  • tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról.

A három óvoda bezárásának ügye tehát – a tegnapi értesüléseinknek megfelelően – hivatalosan sem szerepel a napirendek között, magyarán, úgy néz ki, hogy maradnak a Napsugár, a Sás utcai és a Mars téri óvodák.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb