Közélet

Kizárták a Botka-frakcióból Joób Mártont

Hétfő délelőtt a Botka Lászlóhoz köthető Összefogás Szegedért frakció egyhangú szavazással zárta ki soraiból képviselőjét, Joób Mártont, mint közleményükben írták, mindezt az MSZP, DK és Momentum szegedi frakciói is egyhangúan támogatták. Az ügyben megkerestük a fókuszban lévő politikust, a korábbi síkvizi kenus olimpikon annyit reagált, hogy a héten egy sajtótájékoztató keretein fog reagálni az őt ért vádakra és a kizárására.

I THINK THIS IS THE END OF A BEAUTIFUL FRIENDSHIP

Az Avramov András frakcióvezető (Összefogás Szegedért) által jegyzett közleményben eddigi frakciótársai páros lábbal szálltak bele a politikusba,

  • előbb a kilenc hónappal ezelőtti eseményről írtak benne, amelynek keretein belül 2022. februárjában egy 271 milliós költségvetési csalási ügyben emeltek vádat Joób Márton és 17 társa ellen,
  • majd hazugnak nevezték a képviselőt, szerintük “talán a Fidesszel kötött megállapodás vagy enyhébb büntető ítélet reményében, esetleg más anyagi haszon miatt a legnehezebb gazdasági és társadalmi válságban folyamatosan hazugságokkal próbálja meg lejáratni a szegedi városvezetést”.

OKTÓBERBEN MÁR ARRÓL BESZÉLT JOÓB, HOGY BOTKA ELLENSÉGET LÁT BENNE

Joób Márton még szeptemberben küldött egy – a sajtó képviselőivel is megosztott – nyílt levelet Botka Lászlónak, amelyben azonnali, gyors intézkedéseket szorgalmazott a szegedi sportlétesítmények ügyében, egyben arról írt, hogy szerinte gond van a szegedi uszodákat és sporttereket üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők vezetésével. A politikus az irományban azt kérte, hogy egy rendkívüli közgyűlés alkalmával tárgyalják meg a cég helyzetét, azonnali megoldásokat keresve.

A dokumentumra információink szerint semmiféle választ nem kapott a képviselő, a két politikus leülni sem tudott egymással, a rendkívüli közgyűlés viszont megvalósult, de a legrosszabb forgatókönyv szerint:

mint október 21-én az abszolút többségben lévő Botka-frakció megszavazta, egy hónapra bezár a Móra Ferenc Múzeum, a Tiszavirág Sportuszoda és szinte az összes kulturális és sportintézmény.

A fenti események közepette Joób Márton elég keményen bírálta a polgármestert, egy korábbi Szeged365 interjúban például azt mondta, hogy

“Botka László egyszemélyes vezető, ha felvetek olyan dolgot, amivel nem ért egyet, ellenséget lát bennem.”

A kizárással 6-ból 5 fősre zsugorodott az Összefogás Szegedért frakciója, mivel azonban minden alkalommal együtt szavaznak a DK, az MSZP és a Momentum frakcióival, inkább úgy helyes az állítás, hogy 22-ből 21 fős lett a Botka László féle képviselői csapat. A Szegedi Közgyűlés rajtuk kívül egy 8 fős Fidesz-KDNP frakcióból, a Független Városi Szövetség-Magyar Egyesület listás képviselőjeként bejutott Szabó Bálintból és a ma kizárt Joób Mártonból áll.

Amint megszólal a képviselő a “hogyan tovább” kapcsán, jönni fogunk vele.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb