Szegedi ArcokVideo365

Tizenegy segítő kéz, ahol közös családi program a kertészkedés: Joób Dóri, a Legszegedibb Édesanya gyermekei gyűrűjében fogadta örökbe a Füvészkert csodálatos rózsáját

Szinte még mindig érezzük a Szegedi Füvészkert pompás rózsáinak illatát, ahogy körülleng bennünket, annyira lenyűgöző élmény volt számunkra vasárnap a 2023-as Levendula és Rózsa Napok, több szempontból is különleges volt ez a nap: ekkor fogadta ugyanis örökbe a Szeged365 szerkesztősége a Füvészkert levendula-gyűjteményét! Sőt, a 2022-es Legszegedibb Szegediek díjazottjai közül többen tiszteletüket tették a rendezvényen – ott volt Czutor Zoltán, Dr. Letoha Annamária, Joób Dóra, Kyle Eckhart és Antoni Dusán is – akik mind egy-egy különleges rózsafajtát fogadhattak örökbe. 

A különleges alkalomból már olvashattad beszélgetéseinket Czutor Zoltánnal, a Legszegedibb Zenésszel, Dr. Letoha Annamáriával, a Legszegedibb Gyógyítóval, most pedig Joób Dóra, a Legszegedibb Nő és Édesanyával készült interjúnkból idézzük fel nektek a legjobb pillanatokat.

DÓRI TIZENEGY GYERMEK ÉDESANYJAKÉNT NEM IS KAPHATOTT VOLNA MÁST, MINT A MAMI NEVŰ RÓZSAFAJTÁT

Joób Dóra tizenegy gyermek édesanyjaként abszolválja minden nap az előtte álló kihívásokat. Mint mondta, ez valóban nem egyszerű feladat, de tudatosan vállalták és mindig is sok gyermeket szerettek volna. Így nem is volt kérdés, hogy Németh Anikó, a Szegedi Füvészkert igazgatónője a Mami névre keresztelt rózsafajtát szánta az édesanyának.

DÓRIÉKNÁL KÖZÖS CSALÁDI PROGRAM A KERTÉSZKEDÉS

Dóri elmondta, nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy a Füvészkert egyik csodálatos rózsája előtt az ő névtáblája állhat. Abba is beavatott bennünket, a kertészkedés náluk közös családi program. Otthon gyermekeivel együtt ápolják a növényeket, s mivel nagy kerttel rendelkeznek van is mindig mit csinálni. Ezúttal is az örökbefogadásra gyermekei elkísérték Dórit, s valamennyien büszkén állták körbe a tündöklő szépségű Mami nevű rózsát.

Ne feledjétek, a Legszegedibb Szegediek ősztől ismét érkeznek: szeptemberben indul a nevezés a 2023-as közönségszavazásunkra!

CZUTOR ZOLTÁN, A LEGSZEGEDIBB ZENÉSZ A PIANO NÉVRE KERESZTELT RÓZSÁT FOGADTA ÖRÖKBE

Stílszerűen Czutor Zoltán rózsája a Piano lett. Ennél találóbb virágot nem is kaphatott volna a zenész. Erről az alábbi cikkünkben beszélgettünk a Belmondo frontemberével:

DR. LETOHA ANNAMÁRIA, A LEGSZEGEDIBB GYÓGYÍTÓ RÓZSÁJA A LEONARDO DA VINCI LETT

Legszegedibb Gyógyító, Dr. Letoha Annamária büszkén mutatta meg számunkra az ő személyre szóló rózsáját, mely nem más, mint a Leonardo da Vinci névre keresztelt rózsafajta. A vele készült interjúnkat az alábbi cikkünkben nézheted vissza:

HATALMAS ÖRÖMÜNKRE A SZEGED365 SZERKESZTŐSÉGE A LEVENDULA GYŰJTEMÉNYT FOGADHATTA ÖRÖKBE

Rendkívül büszkék vagyunk, hogy olyan megtiszteltetés ért bennünket, amelyre eddig még nem volt példa városunkban: vasárnap délután a Szeged365 szerkesztősége örökbefogadta az SZTE Füvészkert levendula-gyűjteményét!

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb