Közélet

Napi összefoglaló: öt-hat napon belül újabb lazítás jöhet, már ebben a hónapban meglehet a 4 millió beoltott

Letudtuk a csütörtököt és egész pörgősre sikeredett a mai nap is. Jövünk tehát, a napi összefoglalóval! A tegnapi visszaesést követően ma ismét emelkedtek a számok, viszont Gulyás Gergely szerint egy héten belül újabb enyhítésekkel rukkolhat elő a kormány, amennyiben meglesz a kellő a beoltott. Müller Cecília szomorú hírről számolt be, elmondta, hogy “meg fog jelenni az elhunytak közt egy fertőzött nyolc hónapos csecsemő is. Folytatódik a tömeges oltás a pedagógusoknál: eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott behívót a soron kívüli oltásra. Mutatjuk, milyen szabályokkal tartják meg az érettségit és azt is eláruljuk, hogy már 57 ország és több mint 1000 résztvevő jelezte, hogy ott lesz a szegedi európai pótkvalifikációs versenyen és felnőtt Világkupán.

EMELKEDŐ SZÁMOK CSÜTÖRTÖKRE

A tegnapi visszaesést követően ma ismét emelkedtek a számok. Az elmúlt 24 óra adatai alapján 4 814 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is újra megemelkedtek a számok, 166 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. 

EGY HÉTEN BELÜL ÚJABB LAZÍTÁS JÖN?

Magyarország Európában a leggyorsabban oltó országok közé tartozik. Gulyás bízik benne, hogy az oltottak számát még ebben a hónapban négymillió felé lehet vinni. Mindenkinek köszönetet mondott a miniszter, aki részt vesz a védekezésben és az oltások beadásában. Közel négymillióan regisztráltak már – tette hozzá. 

EGY CSECSEMŐ IS AZ ELHUNYTAK KÖZÖTT

Müller Cecília azt is elmondta, hogy “meg fog jelenni az elhunytak közt egy fertőzött nyolc hónapos csecsemő is, de ő nem koronavírus miatt hunyt el.” Az ő halálát egy véráramfertőzés okozta, ezt az igazságügyi orvos szakértő is megerősítette. “Igazoltuk nála is a koronavírus fertőzés tényét, ugyanakkor egyértelműen kimutatták a kórokozó baktériumot”, ami a kisbaba halálát okozta.    

SORON KÍVÜLI OLTÁS A BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI PEDAGÓGUSOKNÁL

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott SMS-ben behívót a soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer vakcinával történik, közölte a kormányzati koronavírus tájékoztató oldal.

LESZ ÉRETTSÉGI, HA TETSZIK, HA NEM

Az idén érettségiző diákok szerint a záróvizsga ezúttal nem csak számukra jelent aggodalmat, mert ha a most még otthonukban tanuló beoltatlan diákok májusban az iskolába igyekezve kiáramlanak az utcára, és netán a vírus hordozói, akkor akaratukon kívül megfertőzhetik a tömegközlekedési eszközökön velük utazó utasokat – írja az Index.

MÁR TÖBB MINT 1000 RÉSZTVEVŐ JELENTKEZETT

Bár még közel egy hónap hátra van a nevezési határidő végéig, de már 57 ország és több mint 1000 résztvevő jelezte, hogy ott lesz a szegedi európai pótkvalifikációs versenyen és felnőtt Világkupán – írja a kajakkenusport.hu.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Polkadot Mushroom Bar
'Fel a tetejéhez' gomb