Közélet

Napi összefoglaló: nyár végén oldhatják fel a korlátozásokat, rabosítottak egy oknyomozó újságírónőt Szegeden

Orbán Viktor szerint nyár vége – ősz eleje lehet, amikor a jelen állás szerint annyi embert be tudnak oltani, hogy a korlátozásokat feloldhatják. Ha engedélyezik a kínai vakcinát, mindez sokkal hamarabb, már jóval a nyár előtt bekövetkezhet. Eközben Szegeden a helyi Fidesz szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint csütörtökön rabosították Füssy Angéla újságírónőt, aki többek között a szegedi igazságszolgáltatás furcsaságairól írt, és bűnügyi, magánvádas eljárás indult ellene.

KORONAVÍRUS: 1513 ÚJ COVID-FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 71 A MEGYÉBEN, 111 HALÁLOS ÁLDOZAT 24 ÓRA ALATT

1.513 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 349.149 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében az előző két sarokszám: 71 új eset, 16.029 eddig regisztrált fertőzött. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11.177 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 225.021, az aktív fertőzöttek száma 112.951 főre csökkent. 4.600 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 337-en vannak lélegeztetőgépen. 

ORBÁN VIKTOR: NYÁR VÉGÉN OLDHATJÁK FEL A KORLÁTOZÁSOKAT, TELJES SZJA – MENTESSÉG A 25 ÉV ALATTIAKNAK

A kormány azt szeretné, hogy 2022-től a 25 évnél fiatalabbak teljes SZJA-mentességet kapjanak – jelentette ki Orbán Viktor a péntek reggeli, menetrend szerinti miniszterelnöki interjúban a Kossuth Rádióban. Az ország első embere szerint nyár vége – ősz eleje lehet, amikor a jelen állás szerint annyi embert be tudnak oltani, hogy a korlátozásokat feloldhatják. Ha engedélyezik a kínai vakcinát, mindez sokkal hamarabb, már jóval a nyár előtt bekövetkezhet.

OPERATÍV TÖRZS: JÓL HALAD AZ OLTÁSI KAMPÁNY

Jól halad az oltókampány, sőt, túl jól is halad az oltás: az eddig leszállított 130 ezer adag vakcinából már 106 ezer adagot be is adtak, számolt be róla Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Kiss Róbert alezredessel ismertették a koronavírus járvány elleni védekezés legfrissebb és legfontosabb információit.

OKNYOMOZÓ ÚJSÁGÍRÓNŐT RABOSÍTOTTAK SZEGEDEN

Csütörtökön rabosították Füssy Angéla újságírónőt és bűnügyi, magánvádas eljárás indult ellene – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szegedi Fidesz. A sztori pikantériája, hogy pont a Pesti Srácok nevű, kormányközeli hírportálnál dolgozó hölgy volt az, aki a szegedi igazságszolgáltatás furcsaságairól, néhány szaftos önkormányzati ügyről és a Szeviép-botrányról írt oknyomozó riportokat.

KARIKÓ KATALIN MEGKAPTA A MÁSODIK OLTÁST IS

Megkapta a második védőoltást, vagyis már 94 százalékos védettséget élvezhet a volt szegedi kutató Karikó Katalin, a BioNTech cég alelnöke, aki a Pfizer/Biontech vakcinájának alapjául szolgáló mRNS-technika kitalálója – írta meg a Ripost cikke nyomán az Origo.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb